Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την αγορά 48 ελικοπτέρων διαπραγματεύεται με την Airbus το Ιράν

tags :
Την αγορά 48 ελικοπτέρων διαπραγματεύεται με την Airbus το Ιράν
Το Ιράν το τελευταίο διάστημα και μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος του προχωρεί σε αγορές αεροσκαφών και ελικοπτέρων από τη δύση
Σε συζητήσεις με την ευρωπαϊκή εταιρεία αεροναυπηγικής, Airbus για την αγορά 48 ελικοπτέρων βρίσκεται το Ιράν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/8) αξιωματούχος της Τεχεράνης.
Το Ιράν το τελευταίο διάστημα και μετά την άρση των κυρώσεων σε βάρος του προχωρεί σε αγορές αεροσκαφών και ελικοπτέρων από τη δύση.  
Τα εν λόγω ελικόπτερα προορίζονται για πολιτική χρήση.
«Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να παραγγείλει 45 ελικόπτερα HEMS (Ελικόπτερο Έκτακτης Ιατρικής Υπηρεσίας) και την αγορά διαπραγματεύεται το Υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης», δήλωσε ο Ιρανός υφυπουργός Asghar Fakhrieh-Kashan.
«Τα λιμάνια και ο Ναυτιλιακός Οργανισμός σχεδιάζουν επίσης να προκηρύξουν διαγωνισμό για την αγορά τριών ελικοπτέρων αναζήτησης και διάσωσης», πρόσθεσε.
«Δεν σχολιάζουμε συζητήσεις που μπορούμε ή δεν μπορούμε να έχουμε με δυνητικούς πελάτες» σημείωσε εκπρόσωπος της Airbus Helicopters στο Reuters.
Το Ιράν έχει παραγγείλει περισσότερα από 200 αεροσκάφη από τότε που οι διεθνείς κυρώσεις εναντίον της χώρας ήρθησαν το 2016 σε αντάλλαγμα με τον περιορισμό των πυρηνικών δραστηριοτήτων της χώρας.
Η IranAir παρήγγειλε 100 αεροσκάφη από την Airbus και 80 από την ανταγωνίστριά της Boeing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης