Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής αποδοκιμάζουν τις στρατιωτικές απειλές του Trump στη Βενεζουέλα

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής αποδοκιμάζουν τις στρατιωτικές απειλές του Trump στη Βενεζουέλα
Το Καράκας απέρριψε την απειλή ως «τρέλα» ενώ το Περού ήταν η πρώτη χώρα της περιοχής που καταδίκασε την απειλητική χρήση βίας από τον Trump
Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, υπό την ηγεσία του Περού, προετοιμάζουν τη γραπτή αποδοκιμασία του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump μετά τη δήλωσή του, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα.
Το Καράκας απέρριψε την απειλή ως «τρέλα» ενώ το Περού ήταν η πρώτη χώρα της περιοχής που καταδίκασε την απειλητική χρήση βίας από τον Trump.
«Όλες οι εξωτερικές ή οι εσωτερικές απειλές για προσφυγή στη βία υπονομεύουν τον σκοπό της αποκατάστασης της δημοκρατικής διακυβέρνησης στη Βενεζουέλα, καθώς και τις αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ», αναφέρεται στη δήλωση του Περουβιανού υπουργού Εξωτερικών, Ricardo Luna. 
Οι αρχές της Βενεζουέλας υποστηρίζουν εδώ και καιρό πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ σχεδιάζουν να εισβάλουν στη χώρα και ο Maduro έχει κατηγορήσει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που επικρίνουν την κυβέρνησή του ότι είναι μέρος μιας «ιμπεριαλιστικής» συνωμοσίας.
Πρώην στρατηγός του στρατού δήλωσε στο Reuters νωρίτερα το 2017 πως αντιαεροπορικοί πύραυλοι έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των ακτών της χώρας λόγω του ενδεχομένου αυτού.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης