Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί τον Trump ότι απειλεί τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής

tags :
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγορεί τον Trump ότι απειλεί τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής
«Η επιπόλαιη απειλή του προέδρου Donald Trump στοχεύει στο να παρασύρει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε μια σύρραξη που θα διατάρασσε την ειρήνη», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε σήμερα (12/8) τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump ότι θέλει να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής με την «επιπόλαιη απειλή» μιας «στρατιωτικής επιλογής» μπροστά στην κρίση που συνταράσσει την χώρα.
«Η επιπόλαιη απειλή του προέδρου Donald Trump στοχεύει στο να παρασύρει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε μια σύρραξη που θα διατάρασσε, σε μόνιμη βάση, τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Jorge Arreaza, ο οποίος ανέγνωσε μια ανακοίνωση εξ ονόματος του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Όπως τονίζεται στο κείμενο, απορρίπτονται «με τον πλέον κατηγορηματικό και ακλόνητο τρόπο οι μη φιλικές και εχθρικές δηλώσεις» του Αμερικανού προέδρου.
Στις δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV, ο υπουργός Arreaza απηύθυνε έκκληση στα «μέλη της διεθνούς κοινότητας να καταδικάσουν με τον πλέον σαφή τρόπο και κατηγορηματικά αυτήν την επικίνδυνη επίθεση στην ειρήνη και τη σταθερότητα της ηπείρου».
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έγιναν «μόλις μία ημέρα μετά» το αίτημα του Maduro για μια «προσωπική συνομιλία» με τον Αμερικανό ομόλογό του, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας ή σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο 2017, στη Νέα Υόρκη.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης