Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα υποστούν συνέπειες από το μποϊκοτάζ του αραβικού μπλοκ στο Κατάρ

tags :
Οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα υποστούν συνέπειες από το μποϊκοτάζ του αραβικού μπλοκ στο Κατάρ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε παρόμοιες «επίσημες λεκτικές διαβεβαιώσεις» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Οι τέσσερις αραβικές χώρες, που έχουν επιβάλει κυρώσεις στο Κατάρ, διαβεβαιώνουν τις ΗΠΑ, πως οι αμερικανικές εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται μαζί τους δεν θα υποστούν συνέπειες λόγω  των συνεργειών τους με τη Ντόχα, όπως αναφέρει το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα. 
Να σημειωθεί ότι, ξένες εταιρείες έχουν γίνει όλο και πιο επιφυλακτικές στις διασυνοριακές συναλλαγές τους εξαιτίας των ανησυχιών πως θα μπορούσαν να παραβιαστούν από τη μεγαλύτερη διπλωματική κρίση, που σοβεί στην περιοχή εδώ και χρόνια. 
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν έστειλαν επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson τον Ιούλιο 2017, καθησυχάζοντάς τον ότι, οι αμερικανικές εταιρείες δεν θα υφίσταντο συνέπειες ως μέρος του μποϊκοτάζ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε παρόμοιες «επίσημες λεκτικές διαβεβαιώσεις» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στην επιστολή τους προς τον Tillerson, οι τέσσερις χώρες αναφέρουν, πως επιθυμούν να διατηρήσουν τις σχέσεις τους με τις αμερικανικές εταιρείες και ότι οι δεσμοί αυτοί δεν θα επηρεάζονταν από το μποϊκοτάζ, σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση της επιστολής και την οποία επικαλείται το Reuters.
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Αμπού Ντάμπι αρνήθηκε να σχολιάσει την επιστολή.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Tillerson πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην περιοχή τον Ιούλιο 2017, όπου συναντήθηκε με τις δύο πλευρές της διαμάχης και υπέβαλε προτάσεις για να βοηθήσει στην κατεύθυνση επίλυσης της κρίσης. 
Οι τέσσερις αραβικές χώρες διέκοψαν τις διπλωματικές και εμπορικές σχέσεις τους με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου 2017, αναστέλλοντας τις αεροπορικές και ναυτιλιακές συνδέσεις με τον μεγαλύτερο εξαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο και τη χώρα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης