Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit τάχθηκε ο Miliband (πρώην ΥΠΕΞ Βρετανίας)

tags :
Υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit τάχθηκε ο Miliband (πρώην ΥΠΕΞ Βρετανίας)
Αν και απέχει από την κεντρική πολιτική σκηνή εκτιμάται ότι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ασκεί επιρροή στο χώρο του κέντρου
Υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ τάχθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, David Miliband.
Σε άρθρο του στην εφημερίδα Observer, ο Miliband υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση των Εργατικών από το 2007 έως το 2010 τόνισε, πως θα πρέπει να δοθεί στους Βρετανούς ψηφοφόρους μία δεύτερη ευκαιρία, προκειμένου να διορθώσουν την ψήφο τους.
Χαρακτηρίζοντας το Brexit ως μία «απαράμιλλη πράξη οικονομικού αυτοτραυματισμού» ο Miliband υποστήριξε, πως θα πρέπει να διεξαχθεί και δεύτερο δημοψήφισμα, όταν γίνουν γνωστοί οι τελικοί όροι της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.    
Αν και απέχει από την κεντρική πολιτική σκηνή εκτιμάται ότι, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών ασκεί επιρροή στο χώρο του κέντρου. 
Οι επικρίσεις του συνδέονται με την αύξηση του αριθμού των  πολιτικών από όλο το πολιτικό φάσμα που υποστηρίζουν ότι η στρατηγική για το Brexit της πρωθυπουργού Theresa May είναι οικονομικά επιζήμια και πως πρέπει να δοθεί στους ψηφοφόρους η ευκαιρία να σταματήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης