Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ανάκριση θα κληθεί ο πρώην προσωπάρχης του Trump για τη ρωσική «εμπλοκή» στις εκλογές των ΗΠΑ (2016)

tags :
Σε ανάκριση θα κληθεί ο πρώην προσωπάρχης του Trump  για τη ρωσική «εμπλοκή» στις εκλογές των ΗΠΑ (2016)
Προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε πρόθεση παρακώλυσης της δικαιοσύνης εκ μέρους του προέδρου, ο Muller επιθυμεί να ακούσει διάφορα νυν ή πρώην μέλη της κυβέρνησης του Trump
Να ανακρίνει τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Reince Priebus, θέλει ο ειδικός εισαγγελέας, Robert Muller, ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump στις ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτουν σήμερα (13/8) οι New York Times.
Προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε πρόθεση παρακώλυσης της δικαιοσύνης εκ μέρους του προέδρου, ο Muller επιθυμεί να ακούσει διάφορα νυν ή πρώην μέλη της κυβέρνησης του Trump σε σχέση με την ξαφνική αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI James Comey σύμφωνα με την εφημερίδα.
Στα τέλη Ιουλίου 2017, πάντα στο πλαίσιο της φερόμενης ως ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, το FBI πραγματοποίησε έρευνα σε μια κατοικία του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου, Paul Manafort. .
Μέλη της ομάδας του Muller ζήτησαν επίσης από τον Λευκό Οίκο να τους δώσει έγγραφα που αφορούν τον Michael Flynn, πρώην σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά τον διορισμό του επειδή δεν είχε δηλώσει ότι είχε επαφές με ρώσους αξιωματούχους στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Σύμφωνα με διάφορα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Muller συνέστησε πρόσφατα ένα σώμα κριτών που μπορεί να προχωρήσει σε ποινικές διώξεις.
Στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, προσωπάρχης του Λευκού Οίκου αφότου ο Trump ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Priebus αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό John Kelly στις 28 Ιουλίου 2017 στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης της αμερικανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης