Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schroeder: Αντί η Merkel να πηγαίνει διακοπές, θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Schroeder: Αντί η Merkel να πηγαίνει διακοπές, θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία
Την κατηγόρησε ότι παραμελεί τα καθήκοντά της και πως αντί να πηγαίνει για διακοπές θα έπρεπε να προεδρεύει των συνομιλιών για το θέμα των πετρελαιοκίνητων οχημάτων
Δριμεία κριτική στη διάδοχό του στη γερμανική καγκελαρία, Angela Merkel άσκησε ο Gerhard Schroeder.
Την κατηγόρησε ότι παραμελεί τα καθήκοντά της και πως αντί να πηγαίνει για διακοπές θα έπρεπε να προεδρεύει των συνομιλιών για το θέμα των πετρελαιοκίνητων οχημάτων με στόχο την αποκατάσταση της φήμης της ζωτικής σημασίας για τη Γερμανία αυτοκινητοβιομηχανίας. 
Υπενθυμίζεται ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel (CDU) προηγούνται σταθερά στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών (24/9), ωστόσο βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση και δέχονται «πυρά», πως δεν έπραξαν τα δέοντα σχετικά με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.
Σε μια «σύνοδο κορυφής για το ντίζελ» στο Βερολίνο στις 2 Αυγούστου 2017, ενώ η Merkel βρισκόταν σε διακοπές τριών εβδομάδων, οι πολιτικοί και οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμφώνησαν να επανεξετάσουν το λογισμικό του κινητήρα σε 5,3 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Αλλά οι περιβαλλοντολόγοι απέρριψαν αμέσως το σχέδιο - σχεδόν δύο χρόνια (2015) μετά την παραδοχή ότι η Volkswagen εξαπάτησε τις δοκιμές εκπομπών ντίζελ στις ΗΠΑ - ως πολύ λίγο και πολύ αργά.
«Δεν θέλω να χαλάω τις διακοπές του καθενός, αλλά εγώ θα είχα αναλάβει προσωπικά την ευθύνη, είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Schroeder, σήμερα (13/8) στην ελβετική εφημερίδα Blick.
Το θέμα του ντίζελ έχει κυριαρχήσει τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική ζωή της Γερμανίας ενόψει και των εκλογών (24/9), καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για πιθανές συνέπειες στην αυτοκινητοβιομηχανία, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας και προσφέρει περίπου 800.000 θέσεις εργασίας.
Ο Schroeder, επίσης πρώην μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Volkswagen, δήλωσε ότι αν βρισκόταν στη θέση της Μerkel θα έκανε μια πιο δυναμική προσέγγιση.
Αν και το κόμμα της Merkel προηγείται με διψήφια ποσοστά των Σοσιαλδημοκρατών του Schulz, μία δημοσκόπηση την Πέμπτη (10/8) έδειξε μείωση της δημοτικότητας της καγκελαρίου κατά 10% στο 59%.


 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης