Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια το Bitcoin - Αυξάνεται η ζήτησή του από την Ασία

tags :
Ξεπέρασε τα 4.000 δολάρια το Bitcoin - Αυξάνεται η ζήτησή του από την Ασία
Η συναλλαγή του Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ αντιπροσώπευε περίπου το 25%, ενώ η συναλλαγή Bitcoin στη Νότια Κορέα κέρδισε και το κινεζικό Υuan και αντιστοιχούσε σε περίπου 12% το καθένα
Εντυπωσιακές αποδόσεις για το μεγαλύτερο εικονικό νόμισμα στο κόσμο, το Bitcoin, το κυριάρχησε στις συναλλαγές του στην Ασία σε σχέση με Yen, Yuan και Won.  
Αυτό μάλιστα συνέβη σήμερα (13/8) και ενώ άλλα ψηφιακά νομίσματα παρουσίαζαν τάσεις εξασθένησης.
Στον αντίποδα το Bitcoin έφθασε τις 4. 190 δολάρια.     




Όπως αναφέρει η Coin Telegraph, η διαπραγμάτευση του Bitcoin σε γιεν Ιαπωνίας αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46% του συνολικού όγκου του εμπορίου παγκοσμίως.
Η συναλλαγή του Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ αντιπροσώπευε περίπου το 25%, ενώ η συναλλαγή Bitcoin στη Νότια Κορέα κέρδισε και το κινεζικό Υuan και αντιστοιχούσε σε περίπου 12% το καθένα.
Το Bitcoin παραμένει στην 4η θέση συνολικά με το ανώτατο όριο της αγοράς αλλά το ψηφιακό νόμσιμα είναι το μοναδικό με υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ των κορυφαίων πέντε σήμερα (13/8).
Από τον Αύγουστο 2017 το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύεται σε δύο πλατφόρμες, καθώς οι developers (προγραμματιστές) και οι miners (διαπραγματευτές) δεν μπόρεσαν να βρουν μία ενιαία λύση, για να αποφευχθεί το split.
Ως αποτέλεσμα, το bitcoin έχει χωριστεί σε δύο πλατφόρμες: το bitcoin (BTC) και το bitcoin cash (BCC).
Εξάλλου οι τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις καταδεικνύουν ότι, ο χρυσός θα κινηθεί περί τα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά τις επόμενες ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης