Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Καμία χώρα δε θα επωφεληθεί από έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ

tags :
ΥΠΕΞ Κίνας: Καμία χώρα δε θα επωφεληθεί από έναν εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
Η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ τονίζει ότι η ουσία του εμπορίου μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγνκτον είναι το κοινό όφελος και κέρδος
Την πεποίθησή της ότι καμία χώρα δεν πρόκεται να εποφεληθεί από έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας εξέφρασε σήμερα (14/8) η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Hua Chunying, αναφορικά με τη νέα ένταση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, τα σχόλια της Hua Chunying έρχονται μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να διεξάγει έρευνες σχετικά με υποτιθέμενες αθέμιτες εμπορικές πρακτικές της Κίνας, μία κίνηση που σύμφωνα με τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης του Πεκίνου θα «δηλητηριάσει» τις σχέσεις μεταξύ των χωρών.
Μάλιστα, η κίνηση του Trump, η οποία σήμερα αποφασίζεται για το αν θα υλοποιηθεί, λαμβάνει χώρα σε μία χρονική περίοδο όπου οι ΗΠΑ ζητούν τη βοήθεια της Κίνας, προκειμένου να ασκηθεί περαιτέρω πίεση κατά της Βόρειας Κορέας.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο όφελος σε έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της εκπροσώπου του κινεζικού ΥΠΕΞ, για να προσθέσει ότι η ουσιά του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών είναι «το κοινό όφελος και το κοινό κέρδος».
Παράλληλα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συσχετισμός ανάμεσα σε αυτό το ζήτημα και στις απαγορεύσεις εισαγωγών που ανακοίνωσε νωρίτερα το Πεκίνο κατά της Βόρειας Κορέας.
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας ανακοίνωσε την απαγόρευση στις εισαγωγές άνθρακα, σιδηρομεταλλεύματος, μολύβδου και θαλασσινών τροφίμων, ενώ η σχετική απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τρίτη (15/8).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης