Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκδοση ομολογιών συνολικού ύψους 16 δισ. δολ. σχεδιάζει η Amazon, για την εξαγορά της Whole Foods

Έκδοση ομολογιών συνολικού ύψους 16 δισ. δολ. σχεδιάζει η Amazon, για την εξαγορά της Whole Foods
Οι οίκοι αξιολόγησης κατατάσσουν στην επενδυτική κλίμακα «Β» το ομόλογο
Ομολογιακή έκδοση-«μαμούθ» σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο γίγαντας του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Whole Foods Market.
Ειδικότερα, η Amazon θα αναζητήσει 16 δισ. από τις αγορές, ποσό υψηλότερο από το τίμημα των 13,7 δισ. για την αξαγορά της αμερικανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Οι οίκοι αξιολόγησης κατατάσσουν στην επενδυτική κλίμακα «Β» το ομόλογο.
Επί αυτού, να υπενθυμιστεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αντέστρεψε την υποβάθμιση των προοπτικών επαναξιολόγησης της Amazon στις 16 Ιουνίου 2017, μεταβάλλοντας σε «σταθερό» το outlook, με αποτέλεσμα η κολοσσιαία εταιρεία του Jeff Bezos να μην υπόκειται πλέον σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης.
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «ΑΑ-».
Η υποβάθμιση πριν από περίπου δύο μήνες ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας της Amazon για εξαγορά -ύψους 13,7 δισ. δολαρίων- της Whole Foods Market.
Την ίδια στιγμή, αν και η επενδυτική κοινότητα απογοητεύτηκε πλήρως από τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon για το β’ 3μηνο 2017, οι αναλυτές εξακολουθούν να παραμένουν πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της γιγαντιαίας πολυεθνικής του Jeff Bezos.
Τα κέρδη της Amazon μειώθηκαν ραγδαία (77%!) το β΄ 3μηνο, όπως έγινε γνωστό στις 26 Ιουλίου 2017 (μία ημέρα αφότου ξεπέρασε το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης), καθώς έφτασαν τα 177 εκατ. δολάρια ή 0,40 δολάρια ανά μετοχή (οι αναλυτές προέβλεπαν 1,42 δολάρια ανά μετοχή), έναντι 857 εκατ. δολαρίων ή 1,78 δολάρια για το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Τα έσοδα έφτασαν στα 38 δισ. δολάρια όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 37,2 δισ. και το β΄ 3μηνο 2016 είχαν διαμορφωθεί στα 30,4 δισ. δολάρια.
Η μέση τιμή – στόχος για τη μετοχή της Amazon είναι 1.150 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης