Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Μ. Βρετανία): Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit πηγαίνουν αρκετά καλά

tags :
Davis (Μ. Βρετανία): Οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit πηγαίνουν αρκετά καλά
Η Βρετανία δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για να έχει μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ για μια ενδιάμεση περίοδο μετά το Brexit είπε ο Davis
Την θέση ότι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πηγαίνουν αρκετά καλά διατύπωσε ο αρμόδιος Βρετανός υπουργός, David Davis, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως θα υπάρξουν αρκετές αναταράξεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
«Θα είναι δύσκολο αλλά στο τέλος θα καταφέρουμε να πάρουμε μια καλή συμφωνία για τη Μ. Βρετανία» υποστήριξε μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV ο Davis, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Μ.Βρετανία να μην χρειαστεί να πληρώσει για να έχει μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ για μια ενδιάμεση περίοδο μετά το Brexit.
Η Μ. Βρετανία έχει προτείνει να συναφθεί μια ενδιάμεση τελωνειακή ένωση με την ΕΕ για μια περίοδο μετά το Brexit προκειμένου να μπορεί να εμπορεύεται ελεύθερα τα προϊόντα της.
Ερωτηθείς για το εάν η Μ. Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει για να παραμείνει έστω και προσωρινά στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, ο David απάντησε αρνητικά.
«Το τι θα συμβεί αυτή την ενδιάμεση περίοδο, αφήστε με να το διαπραγματευθώ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης