Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστούμε τα εμπορικά μας δικαιώματα

tags :
Κίνα: Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να υπερασπιστούμε τα εμπορικά μας δικαιώματα
Το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας καλεί της ΗΠΑ να εκτιμήσουν την τρέχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών
Την πρόθεσή της να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, εάν οι ΗΠΑ λάβουν προστατευτικά μέτρα, εξέφρασε σήμερα (15/8) η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, μετά την απόφαση του Donald Trump να προχωρήσει σε έρευνα σχετικα με τις εμπορικές πρακτικές του Πεκίνου.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου, εάν οι ΗΠΑ προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες που βλάπτουν τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις «η Κίνα δεν πρόκειται να μείνει άπραγη».
«Θα προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες για να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαώματά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά εκρπόσωπος του Υπουργείου.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (14/8) ο Trump προσχώρησε στην υπογραφή νός μνημονίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εμπορική έρευνα σχετικά με υποτιθέμενη κλοπή κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας από την Κίνα.
Το μέτρο κατευθύνει τον αμερικανό Αντιπρόσωπο για θέματα εμπορίου (USTR), Robert Lighthizer, να εξετάσει επιλογές για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ, ενώ προς το παρόν δεν λαμβάνει συγκεκριμένη δράση κατά της Κίνας.
«Η κυβέρνηση της Κίνας προσπαθεί να διευκολύνει τις ξένες επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται στη χώρα και να ενισχύσουν την προστασία τη πνευματικής ιδιοκτησίας», τονίζει το Υπουργείο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι οι αντιπρόσωποι των ΗΠΑ θα ενεργήσουν με σύνεση.
Παράλληλα, καλεί τις ΗΠΑ να εκτιμήσουν την τρέχουσα συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, για να καταλήξει λέγοντας ότι «οποιαδήποτε μέτρα προστατευτισμού θα βλάψουν τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και των συμφέροντα των εταιρειών των δύο χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης