Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά 5 εβδομάδων υποχώρησε η στερλίνα μετά τα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό του Ιουλίου 2017 - Στα 1,29 δολ.

Βρετανία: Σε χαμηλά 5 εβδομάδων υποχώρησε η στερλίνα μετά τα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό του Ιουλίου 2017 - Στα 1,29 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,3% έναντι του ευρώ, στα 1,0972 ευρώ
Έντονες πιέσεις δέχεται την τελευταία ώρα η στερλίνα, η οποία υποχώρησε στην χαμηλότερη τιμή των πέντε τελευταίων εβδομάδων, μετά τα αποτελέσματα για τον ετήσιο πληθωρισμό της Βρετανίας τον Ιούλιο 2017, τα οποία αποδείχθηκαν ασθενέστερα απ' ότι αναμένονταν.
Ειδικότερα, περί τη 1:09 μ.μ. το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,50% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,29 δολ. ενώ σημαντική είναι η πτώση και απέναντι στο ευρώ, και συγκεκριμένα στο -0,3% και τα 1,0972 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου δεν έδειξαν καμία μεταβολή σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη να παραμένει σταθερός στο 2,6% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ελαφριά αύξηση στο 2,7%.
Τα τελευταία αποτελέσμετε θέτουν αμφιβολίες στις τελευταίες προβλέψεις της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ο πληθωρισμός θα αγγίξει το 3% τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, καθιστώντας τον χρόνο της επόμενης αύξησης επιτοκίων αόριστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης