Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ενίσχυση του δολαρίου λόγω των ισχυρών λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο 2017

ΗΠΑ: Ενίσχυση του δολαρίου λόγω των ισχυρών λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο 2017
Το πιο εμπορεύσιμο νόμισμα του κόσμου ενισχύεται 0,7% (1,07 δολάρια) έναντι του ευρώ και 1% έναντι του ιαπωνικού γεν (109 γεν)
Στις 94,1 μονάδες –έναντι 93,7 μονάδων πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων– ενισχύεται περί τις 16:30 ο δείκτης (η ενιαία τιμή έναντι των κυριότερων έξι ανταγωνιστικών νομισμάτων) του αμερικανικού δολαρίου, λόγω των ισχυρών λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο 2017, που αποτελούν κύρια πηγή για την κινητήρια δύναμη της οικονομίας των Η.Π.Α., δηλαδή τις καταναλωτικές δαπάνες.
Την ίδια στιγμή, το πιο εμπορεύσιμο νόμισμα του κόσμου ενισχύεται 0,7% (1,07 δολάρια) έναντι του ευρώ και 1% έναντι του ιαπωνικού γεν (109 γεν).
Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν σημαντική άνοδο 0,6% τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 0,4%.
Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου, οι οποίες εν τέλει ενισχύθηκαν κατά 0,3% έναντι πτώσης 0,2% που είχει ανακοινωθεί αρχικά.
Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα αμερικανικά νοικοκυριά διαθέτουν ακόμα σημαντική αγοραστική δύναμη, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν η ισχυρότερη πηγή οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα.
Καθοριστικό ρόλο στη σχετική άνοδο διαδραμάτισαν οι διαδικτιακές πωλήσεις της Amazon, οι οποίες ενίσχυσαν τον υποτομέα κατά 1,3%, γεγονός που καθιστά τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Εξαιρουμένων του τομέα αυτοκινήτων και καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν πάλι ενισχυμένες κατά 0,5%.
Σημειώνεται ότι κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο κλάδος έχει ενισχυθεί κατά 4,2%, παραμένοντας κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης