Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μία ημέρα μετά τον CEO της Merck, αποχωρεί και ο επικεφαλής της Intel από το συμβούλιο του Trump

ΗΠΑ: Μία ημέρα μετά τον CEO της Merck, αποχωρεί και ο επικεφαλής της Intel από το συμβούλιο του Trump
Έντονη κόντρα μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και των CEOs κορυφαίων εταιρειών μετά τα σοβαρά επεισόδεια στη Βιρτζίνια
Σήμερα (15 Αυγούστου 2017) ήταν η σειρά του Brian Krzanich –διευθύνων σύμβουλος της γιγαντιαίας Intel– να αποχωρήσει από το επιτελείο συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, μία μόλις ημέρα μετά την παραίτηση του CEO της φαρμακευτικής Merck, Kenneth Frazier.
«Παραιτήθηκα για να επιστήσω την προσοχή στις σοβαρές βλάβες που έχουν προκαλέσει στο πολιτικό κλίμα τα κρίσιμα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής ανάγκης για αντιμετώπιση της μειωμένης δραστηριότητας στον αμερικανικό μεταποιητικό τομέα», σημείωσε χαρακτηριστικά, αν και αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και των CEOs κορυφαίων εταιρειών μετά τα σοβαρά επεισόδεια στη Βιρτζίνια.
Χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Merck & Co, Kenneth Frazier, σε αντίδραση στα βίαια επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια των Η.Π.Α., υπέβαλε και αυτός την παραίτησή του από το Αμερικανικό Συμβούλιο Βιομηχανίας, λέγοντας ότι λαμβάνει θέση εναντίον της μισαλλοδοξίας και του εξτρεμισμού.
Ο κ. Frazier είναι Αφρο-Αμερικανός.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν την αντίδραση του Trump στη βία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Μια πορεία εκατοντάδων λευκών εθνικιστών στη Βιρτζίνια πήρε μια θανατηφόρα τροπή το Σάββατο (12/8), όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε μια ομάδα αντιδιαδηλωτών και σκότωσε μια λευκή γυναίκα.
Ο Trump δήλωσε ότι ενεπλάκησαν «πολλές πλευρές», λαμβάνοντας επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα ότι δεν κατήγγειλε ρητά την άκρα δεξιά.
«Οι ηγέτες της Αμερικής πρέπει να τιμούν τις θεμελιώδεις απόψεις μας, απορρίπτοντας σαφώς τις εκφράσεις μίσους, φανατισμού και υπεροχής ομάδων, οι οποίες αντιβαίνουν στο αμερικανικό ιδεώδες ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι», ανέφερε ο Frazier σε δήλωση που αναγγέλλει την παραίτησή του.
Ο Trump απάντησε με ανάρτησή του στο Twitter, λέγοντας ότι τώρα που «ο Ken Frazier της Merck Pharma παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Βιομηχανίας του Προέδρου, θα έχει περισσότερο χρόνο για να μειώσει τις τραβηγμένες τιμές των φαρμάκων!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης