Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Β. Κορέα «ρίχνει τους τόνους» - Πιέσεις από macro

Νέα κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Β. Κορέα «ρίχνει τους τόνους» - Πιέσεις από macro
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,09% υψηλότερα
Με άνοδο έκλεισαν σήμερα (15/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα δείχνει σημάδια υποχώρησης, αν και ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία συγκράτησαν τα κέρδη των ευρωπαϊκών μετοχών σε χαμηλά επίπεδα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,09% υψηλότερα, με την πλειοψηφία των κλάδων να τερματίζουν ωστόσο σε θετικό έδαφος.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με άνοδο 0,10%, στις 12.177,04 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,43% και έκλεισε στις 7.385,25 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,36% υψηλότερα, στις 5.140,25 μονάδες.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, αποφάσισε να μην υλοποιήσει την απειλή του για εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ, που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Πιονγκγιάνγκ, αλλά προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη «αν οι Αμερικανοί επιμείνουν στις εξαιρετικά επικίνδυνες απερίσκεπτες πράξεις τους».



Ο Kim ενημερώθηκε για το σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων κοντά στο νησί, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η εφαρμογή του δεν θα είναι άμεση.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει στον περαιτέρω μετριασμό της έντασης που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από ανταλλαγή απειλών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησαν τα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας - της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η γερμανική οικονομία κατέγραψε απροσδόκητη επιβράδυνση για το β’ τρίμηνο του 2017, μετά από την ισχυρή ανάπτυξη που σημείωσε κατά την έναρξη του έτους.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 2,8%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε μόλις στο 0,6%.
Παράλληλα, απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία και για τον πληθωρισμό στη Βρετανία, που έδειξαν ότι παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο του 2017, έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για άνοδο, μετά την απροσδόκητη πτώση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,6%, παραμένοντας στο ίδιο ποσοστό με τον Ιούνιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στο 2,7%.
Εν τω μεταξύ, η μετοχή της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa έκλεισε με κέρδη 4,7% - στην καλύτερη της ημερήσια επίδοση τους τελευταίους 5 μήνες - στον απόηχο των δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Air Berlin, προκειμένου να αναλάβει τμήματα της αεροπορικής εταιρείας, η οποία νωρίτερα υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.
Οι μετοχές της Air Berlin «βούλιαξαν» περισσότερο από 50%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης