Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Η Merkel αλλάζει συνεχώς την πολιτική της για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Schulz: Η Merkel αλλάζει συνεχώς την πολιτική της για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η πορεία ζιγκ-ζαγκ της Merkel έχει αφήσει ασαφές το εάν αυτοί που προκάλεσαν αυτήν την κρίση θα θεωρηθούν υπεύθυνοι, δήλωσε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών
Τις συνεχείς αλλαγές στην πολιτική της Angela Merkel σχετικά με τις αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας, επέκρινε σήμερα (15/8/2017) ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Martin Schulz, που είναι ο κύριος αντίπαλος της γερμανίδας καγκελαρίου εν όψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου 2017, και ζήτησε να πληρώσουν για το διευρυνόμενο σκάνδαλο εκπομπών.
Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, που αποτελεί τον κλάδο με τις μεγαλύτερες εξαγωγέας της Γερμανίας, έχει αναχθεί σε ένα «καυτό» προεκλογικό ζήτημα στη χώρα, καθώς οι πολιτικοί κατηγορούν τα στελέχη και ο ένας για τον άλλο για την κακή φήμη του κλάδου μετά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen πριν από δύο χρόνια.
Ο Schulz, που είναι πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε ότι η Merkel έχει επανειλημμένα αλλάξει την άποψή της σχετικά με την ανάγκη ανάπτυξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τη χρήση πετρελαιοκίνητων οχημάτων, εγείροντας ερωτήματα μεταξύ των συνδικάτων και των καταναλωτών.
«Η πορεία ζιγκ-ζαγκ της κυρίας Merkel έχει αναστατώσει τα συνδικάτα και έχει αφήσει ασαφές το εάν αυτοί που προκάλεσαν αυτήν την κρίση θα θεωρηθούν υπεύθυνοι», δήλωσε ο Schulz.
Η Merkel υπερασπίστηκε νωρίτερα σήμερα την προσέγγισή της, λέγοντας ότι είναι σημαντικό τόσο να στηριχθεί η αυτοκινητοβιομηχανία όσο και να μειωθεί η ρύπανση στις γερμανικές πόλεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης