Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομόλογα 2,5 δισ. σε καναδικά δολάρια σχεδιάζει να εκδώσει η Apple

Ομόλογα 2,5 δισ. σε καναδικά δολάρια σχεδιάζει να εκδώσει η Apple
Η δημοπρασία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, με την απόδοση να υπολογίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα 
Στην έκδοση ομολογιών συνολικού ύψους 2,5 δισ. καναδικών δολαρίων αναμένεται να προχωρήσει η κολοσσιαία Apple, σύμφωνα με το Thomson Reuters IFR, ποσό-ρεκόρ για την εταιρεία στην τοπική αγορά χρέους.
Η δημοπρασία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, με την απόδοση να υπολογίζεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (περίπου 80 μονάδες βάσης στα spreads με τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα), λόγω της τεράστιας οικονομικής ισχύος της εταιρείας.
Προς το παρόν ο γίγαντας της Silicon Valley –με κεφαλαιοποίηση 826 δισ. δολ.!- δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα.
Να σημειωθεί ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της Apple στις 30 Ιουνίου 2017 ανέρχονταν στο ασύλληπτο νούμερο των 262 δισ. δολάρια, με τη συντριπτική πλειοψηφία ήτοι 246 δισ. δολάρια, να διατηρούνται εκτός Η.Π.Α..
Πλέον η Apple μπορεί να καυχηθεί ότι η αξία των περιουσιακών της στοιχείων, ξεπερνά τα κεφάλαια που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στον κόσμο Bridgewater, ενώ ξεπερνά κατά πολύ και την αξία των περιουσιακών στοιχείων πολλών hedge funds αλλά και κρατών
Από τα συνολικά 243 δισ. δολάρια σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα χρεόγραφα, η Apple κατείχε 51,5 δισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, κατέχοντας 20,1 δισ. δολάρια σε έντοκα γραμμάτια και 31,3 δισ. δολάρια σε ομόλογα.
Εάν η Apple ήταν χώρα, θα ήταν ο 24ος μεγαλύτερος κάτοχος αμερικανικών Treasurys παγκοσμίως, κατέχοντας περισσότερα από την Τουρκία που έχει επενδύσει με 49,5 δισ δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα, τη Νορβηγία με 48,3 δισ. δολάρια τη Σουηδία με 40,8 δισ. δολάρια και το Μεξικό με 38,9 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης