Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα κάνει έκκληση για βοήθεια στην ΕΕ καθώς οι πυρκαγιές στη χώρα εντείνονται

Reuters: Η Ελλάδα κάνει έκκληση για βοήθεια στην ΕΕ καθώς οι πυρκαγιές στη χώρα εντείνονται
Αλλά ένα αίτημα για δύο ζεύγη πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 απορρίφθηκε από τη Γαλλία, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει τις δικές της πυρκαγιές,
Στην έκκληση της χώρας μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, αναφέρεται σε σημερινό (15 Αυγούστου 2017) του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.
Πιο αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:
«Οι πυροσβέστες μάχονται με τις πυρκαγιές που μαίνονται βορειοανατολικά της Αθήνας για τρίτη μέρα την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, καθώς η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της για την καταπολέμηση των πύρινων μετώπων.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε στον Κάλαμο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο διακοπών περίπου 45 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έχει εξαπλωθεί σε άλλες τρεις πόλεις, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και καίγοντας χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.
Η περιοχή έχει περιέλθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
"Η πυρκαγιά εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.
Λόγω της μεγάλης έκτασης και της έντασης των πυρκαγιών, η χώρα υπέβαλε υπέβαλε αίτημα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα" ανέφερε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλλίρη σε συνέντευξη Τύπου.
Η Κύπρος πρόσφερε μια ομάδα 60 πυροσβεστών και ένα ελληνικό αεροσκάφος αναχώρησε για να τους παραλάβει.
Αλλά ένα αίτημα για δύο ζεύγη πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 απορρίφθηκε από τη Γαλλία, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει τις δικές της πυρκαγιές, ανέφερε.
Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα λειτουργούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθώντας 210 πυροσβέστες και περίπου 100 στρατιωτικούς που μάχονταν με την πυρκαγιά στο έδαφος κοντά στην πόλη Καπανδρίτι.
Το ανώμαλο έδαφος και οι μικρές κοινότητες κατέστησαν την πυρόσβεση δύσκολη, με τους ανέμους να αναζωπυρώνουν την πυρκαγιά σε πολλά σημεία.
Ο πυκνός, θερμός καπνός δυσχεραίνει πάρα πολύ την ατμόσφαιρα.
Σε όλη την Ελλάδα, οι πυροσβέστες μάχονται με πάνω από 55 δασικές πυρκαγιές, ένα ξέσπασμα που ο ξηρός άνεμος και ο ζεστός καιρός τροφοδοτεί τις φλόγες στην Πελοπόννησο και στα Ιόνια νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς», καταλήγει το δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης