Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Έντονες πιέσεις από τον κλάδο λιανεμπορίου

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street - Έντονες πιέσεις από τον κλάδο λιανεμπορίου
Ένα sell-off στον κλάδο λιανεμπορίου περιόρισε σημαντικά τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (15/8/2017) η Wall Street, καθώς η βαθιά πτώση που κατέγραψαν μετοχές εταιρειών λιανεμπορίου αντιστάθμισε την αισιοδοξία από ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Έτσι, ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε μόλις κατά 0,02%, στις 21.999,36 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,05% και έκλεισε στις 2.464,61 μονάδες, ενώ ο Nadaq έκλεισε κατά 0,11% χαμηλότερα, στις 6.333,01 μονάδες.
Οι επενδυτές δείχνουν να περιμένουν τον επόμενο καταλύτη πριν προβούν σε μεγάλα στοιχήματα για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς «ξεφούσκωσε» η ένταση μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, αποφάσισε να μην κάνει πραγματικότητα την απειλή του για εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ, που αποτελεί επικράτεια των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη «αν οι Αμερικανοί επιμείνουν στις εξαιρετικά επικίνδυνες απερίσκεπτες πράξεις τους».
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει στον περαιτέρω μετριασμό της έντασης που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά από ανταλλαγή απειλών μεταξύ της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.








Παράλληλα, ώθηση στις αμερικανικές μετοχές προσέφεραν και ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ κατέγραψαν σημαντική άνοδο 0,6% τον Ιούλιο του 2017, «αγγίζοντας» τα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που ανέμεναν αύξηση 0,4%.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 0,1% μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης τον Ιούλιο του 2017, λόγω της αύξησης του κόστους των πετρελαϊκών προϊόντων και των τροφίμων.
Ωστόσο, ένα sell-off στον κλάδο λιανεμπορίου περιόρισε σημαντικά τα κέρδη των αμερικανικών μετοχών, με τους Nasdaq και S&P 500 να γυρίζουν μάλιστα σε αρνητικό έδαφος.
Ο δείκτης SPDR S&P Retail ETF (XRT) υποχώρησε κατά 2,7%, με τις μετοχές της Advance Auto Parts να καταγράφουν τη χειρότερη ημέρα τους, ακόμη και με την εταιρεία να ανακοινώνει κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων.
Η μετοχή της Dick's Sporting Goods «βούλιαξε» κατά 23%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προβλέψεων, ενώ υποβάθμισε παράλληλα τις προοπτικές της για το 2017.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της Home Depot κατέγραψε πτώση 2,6%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανέφερε κέρδη και πωλήσεις άνω των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο του 2017.
Η μετοχή της Amazon έκλεισε αμετάβλητη.
Εν τω μεταξύ, τα θετικά οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ ώθησαν υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, προσφέροντας στήριξη στις τραπεζικές μετοχές.
Ωστόσο, τα στοιχεία συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για μια αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) μέχρι το τέλος του 2017.
Ειδικότερα, οι προσδοκίες της αγοράς για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο διαμορφώθηκαν σήμερα περίπου στο 54%, από 37% τη Δευτέρα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με οριακή πτώση, εν μέσω των ανησυχιών σχετικά με την αυξανόμενη παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου.
Τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες μόλις 4 σεντς ή 0,04%, στα 47,55 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, ο χρυσός έκλεισε με απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καταγράφοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα σχεδόν έξι εβδομάδων.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισαν με απώλειες 10,70 δολ. ή 0,8%, στα 1.279,70 δολ. ανά ουγγιά.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης