Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed Dallas): Υπάρχουν ακόμη ελλείμματα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Χρειαζόμαστε δεξιότητες

tags :
Kaplan (Fed Dallas): Υπάρχουν ακόμη ελλείμματα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ - Χρειαζόμαστε δεξιότητες
Αναφερόμενος στα σχέδια της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της μέσα στο 2017, σημείωσε ότι αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει "πολύ σύντομα"
Ελλείμματα στην αμερικανική αγορά εργασίας παρατηρεί ο Robert Kaplan, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Ντάλλας -ακόμη και τώρα που η ανεργία έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 16ετίας.
"Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας όσοι εργαζόμενοι έχουν αποθαρρυνθεί", εξήγησε, αναφερόμενος σε μια πραγματικότητα που αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στις ΗΠΑ σήμερα: οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι και το στελεχιακό δυναμικό μένουν εκτός της αγοράς εργασίας από επιλογή.
Αυτό, βέβαια, συμβαίνει λόγω της πολύ αργής αύξησης των μισθών στη χώρα, η ανεργία της οποίας βρίσκεται πλέον στο πολυετές χαμηλό του 4,3%.
"Το δημογραγικό πρόβλημα, η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση συμβάλλουν στο να παραμένουν χαμηλοί οι μισθοί", είπε ο Kaplan, μιλώντας στο podcast "American Banker".
"Οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύστημα ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους εργαζομένους", τόνισε.
Τέλος, αναφερόμενος στα σχέδια της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της μέσα στο 2017, σημείωσε ότι αυτό θα πρέπει να ξεκινήσει "πολύ σύντομα", αλλά και ότι έχει έρθει η ώρα για την επόμενη αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα βρίσκονται στο εύρος του 1-1,25%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης