Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Air Berlin - Η γερμανική κυβέρνηση χορήγησε δάνειο 150 εκατ. μέχρι να βρεθεί αγοραστής

tags :
Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η Air Berlin - Η γερμανική κυβέρνηση χορήγησε δάνειο 150 εκατ. μέχρι να βρεθεί αγοραστής
Η Air Berlin είναι η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας
Αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία πτώχευσης υπέβαλε η Air Berlin, η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας.
Ωστόσο, το μέγεθός της, με τους περίπου 8.500 εργαζόμενους που απασχολεί βάσει καταγραφής του 2016 ο όμιλος Air Berlin, κινητοποίησε τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία χορηγεί δάνειο 150 εκατ. ευρώ με στόχο να κρατηθεί η εταιρεία στη ζωή το επόμενο τρίμηνο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και πώλησης σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.
Πάντως, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κατάσταση της Air Berlin δεν αποτέλεσε έκπληξη, δεδομένων των χρόνιων προβλημάτων και ελλειμμάτων που τη βάραιναν τα τελευταία χρόνια.
Πάντως, χτες, 15 Αυγούστου 2017 έγινε γνωστό πως η Lufthansa βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να αναλάβει τμήματα της –δεύτερης μεγαλύτερης στη Γερμανία, πίσω από τη Lufthansa– αεροπορικής εταιρείας, η οποία υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας.
Με αυτήν την κίνηση, η Lufthansa αναμένεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της Air Berlin από κοινού με τις γερμανικές αρχές, καθώς εξετάζει την εξαγορά τμημάτων του ομίλου, ενώ παράλληλα διερευνά την δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον προσωπικού.
Η Air Berlin ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα συνεχιστούν κανονικά, καθώς η γερμανική κυβέρνηση θα την υποστηρίξει μέσω δανείου διασύνδεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης