Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschläger (ΕΚΤ): Ο χρόνος κυλά - Οι τράπεζες πρέπει να εντείνουν τις προετοιμασίες ενόψει Brexit

tags :
Lautenschläger (ΕΚΤ): Ο χρόνος κυλά - Οι τράπεζες πρέπει να εντείνουν τις προετοιμασίες ενόψει Brexit
Μόνο ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στον προγραμματισμό τους
Το ρολόι κυλά... οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για το Brexit.
Αυτό ανέφερε η Sabine Lautenschläger, αντιπρόεδρος του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο μηνιαίο newsletter του θεσμού.
"Έχω ένα πολύ σαφές μήνυμα τόσο από τις μικρότερες όσο και από τις μεγαλύτερες τράπεζες: το ρολόι κυλά.
Κανείς δεν ξέρει πώς θα διαμορφωθεί το Brexit και γι 'αυτό όλες οι πληγείσες τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν στη βάση ενός σκληρού Brexit.
Ειλικρινά, οι τράπεζες δεν είναι τόσο προχωρημένες όσο θα θέλαμε να είναι.
Από τις τράπεζες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων στη ζώνη του ευρώ, ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στον προγραμματισμό τους.
Αλλά δεν έχουμε δει πολλές τελικές αποφάσεις για το πώς αυτές και άλλες τράπεζες θέλουν να οργανώσουν τη δραστηριότητά τους.
Για διάφορους λόγους, φαίνεται να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων.
Ωστόσο, πρέπει να το πράξουν πολύ σύντομα.
Έχουμε μόνο ένα στενό χρονικό πλαίσιο για την αξιολόγηση σχεδίων και εφαρμογών, ακολουθώντας μια τυποποιημένη διαδικασία που έχουμε ήδη γνωστοποιήσει", ανέφερε η Lautenschläger.
Σε ερώτηση σχετικά με το πωςπροετοιμάζεται η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ για το Brexit, η Lautenschläger ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο για την προετοιμασία της.
"Το Brexit έχει πολλές συνέπειες για τις δραστηριότητές μας.
Αναμένουμε, για παράδειγμα, σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων χορήγησης αδειών, των ειδικών διαδικασιών συμμετοχής και των εγκρίσεων εσωτερικού μοντέλου - για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα πρέπει να επιβλέπουμε τις δραστηριότητες και τις τράπεζες που μετακινούνται προς τη ζώνη του ευρώ.
Κατά συνέπεια, η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ θα πρέπει να αυξήσει το προσωπικό της τα επόμενα χρόνια.
Και βέβαια είμαστε σε στενή επαφή με τους εθνικούς εποπτικούς φορείς για να καταλάβουμε πώς ετοιμάζονται για τον επιχειρησιακό αντίκτυπο του Brexit.
Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αρχή Κανονιστικής Εποπτείας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ανταλλάσσουμε τακτικά πληροφορίες και απόψεις σχετικά με θέματα σχετικά με τις προετοιμασίες Brexit για εισερχόμενες και εξερχόμενες τράπεζες", ανέφερεη Lautenschläger.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης