Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Το Εκουαδόρ περιορίζει την παραγωγή πετρελαίου στα 541 χιλ. βαρέλια ημερησίως

ΟΠΕΚ: Το Εκουαδόρ περιορίζει την παραγωγή πετρελαίου στα 541 χιλ. βαρέλια ημερησίως
Η σχετική απόφαση έρχεται μόλις έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της χώρας να αυξήσει την παραγωγή της, «σπάζοντας» τη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Μόλις έναν μήνα μετά την απόφασή του να «πλήξει» τη συμφωνία του ΟΠΕΚ, το Εκουαδόρ ανακοίνωσε τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα, τα οποία ωστόσο παραμένουν αυξημένα σε σύγκριση με την αρχική συμφωνία.
Ειδικότερα, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Carlos Perez, δήλωσε ότι η χώρα - μέλος του ΟΠΕΚ θα περιορίσει την παραγωγή της στα 541 χιλ. βαρέλια ημερησίως, ώστε να αποτρέψει την υπονόμευση της συμφωνίας του Οργανισμού.
Αν και η παραπάνω απόφαση παραβιάζει τις συμφωνηθείσες περικοπές της χώρας κατά 19 χιλ. βαρέλια, το ποσοστό εξαγωγών παραμένει μικρότερο σε σύγκριση με τις δυνατότητές της, σε μία χρονική στιγμή όπου η κυβέρνηση επιθυμεί να αυξήσει τα έσοδά της.
«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες, δεσμευόμαστε απέναντι στον ΟΠΕΚ να διατηρήσουμε αυτά τα επίπεδα παραγωγής μέχρι να υπάρξουν νέες κατευθυντήριες γραμμές», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Perez.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, η χώρα της Λατινικής Αμερικής είχε επικαλεστεί διάφορα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα, τονίζοντας ότι θέλει να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή της τόσο το δυνατόν συντομότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης