Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Ιαπωνία πραγματοποίησαν σήμερα (16/8) κοινές αεροπορικές ασκήσεις πάνω από την κορεατική χερσόνησο

ΗΠΑ και Ιαπωνία πραγματοποίησαν σήμερα (16/8) κοινές αεροπορικές ασκήσεις πάνω από την κορεατική χερσόνησο
Σύμφωνα με την ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας, στόχος των ασκήσεων ήταν η αποτελεσματικότερη λειτουργία μεταξύ των δύο χωρών
Κοινές αεροπορικές ασκήσεις πραγματοποίησαν σήμερα (16/8) το πρωί οι ΗΠΑ με την Ιαπωνία πάνω από την κορεάτικη χερσόνησο, γεγονός που θα μπορούσε να αναζοπυρώσε την ένταση στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, οι στρατικωτικές ασκήσεις έλαβαν χώρα στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου, μία μόλις μέρα μετά την απόφαση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un να αναβάλλει τα σχέδιά του για επίθεση στη νήσο Γκουάμ, αναμένοντας ωστόσο να δει εάν θα υπάρξουν περαιτέρω σημάδια «εχθρικής συμπεριφοράς» από την Ουάσινγκτον.
Όπως δήλωσε η αεροπορία της Ιαπωνίας, στόχος των ασκήσεων ήτα «η βελτίωση της διαλειτουργικότητας και η ενίσχυση των μαχητικών δεξιοτήτων».
Μάλιστα, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ που συμμετείχαν στις ασκήσεις είχαν σχεδιαστεί αρχικά για να μεταφέρουν πυρηνικές βόβμες, ωστόσο αναβαθμίστηκαν εν συνεχεία για να μεταφέρουν μονάχα συμβατικά όπλα, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε άλλες ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή κατά τις τελευταίες εβδομάδες.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει από κοινού ασκήσεις και με τη Νότια Κορέα, μία πράξη την οποία μάλιστα η Πιονγιάνγκ είχε χαρακτηρίσει ως «επιθετική συμπεριφορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης