Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit χωρίς σύνορα για τη Βόρεια Ιρλανδία επιδιώκει το Λονδίνο - Ικανοποίηση από το Δουβλίνο

Brexit χωρίς σύνορα για τη Βόρεια Ιρλανδία επιδιώκει το Λονδίνο - Ικανοποίηση από το Δουβλίνο
Έγγραφο που επιχειρεί να επιλύσει μία από τις πιο σύνθετες πτυχές της αποχώρησής της από την Ε.Ε. δημοσίευσε η Βρετανία 
Την πρόταση να μην υπάρχουν συνοριακοί σταθμοί ή έλεγχοι μετανάστευσης μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μετά από το Brexit, προωθεί η Βρετανία, που δημοσίευσε σήμερα (16/8/2017) ένα έγγραφο που επιχειρεί να επιλύσει μία από τις πιο σύνθετες πτυχές της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Περίπου 30.000 άνθρωποι διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα μήκους 500 χιλιομέτρων χωρίς τελωνειακούς ή μεταναστευτικούς ελέγχους.
Έτσι, οι διαπραγματευτές πρέπει να επεξεργαστούν νέες ρυθμίσεις χωρίς να πυροδοτήσουν εντάσεις σε μια περιοχή που βίωσε δεκαετίες αιματηρών αναταραχών πριν από τη συμφωνία ειρήνης το 1998.
Στόχος είναι «να βρεθεί μια πρακτική λύση που να αναγνωρίζει το μοναδικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο των χερσαίων συνόρων με την Ιρλανδία, χωρίς να δημιουργούνται νέα εμπόδια στο εμπόριο εντός του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας, James Brokenshire.
Χθες, στο πλαίσιο μιας σειράς εγγράφων που η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May ελπίζει να προωθήσουν τις συνομιλίες με την Ε.Ε., η κυβέρνηση παρουσίασε το όραμά της για ένα τελωνειακό σύστημα «χωρίς τριβές».
Την ικανοποίησή του εξέφρασε το Δουβλίνο, με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, να αναφέρει πως «και τα δύο έγγραφα, χθες και σήμερα, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και νομίζω ότι θα ήταν ευπρόσδεκτα», προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η επίτευξη των στόχων τους θα ήταν δύσκολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης