Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη για 3η συνεχόμενη ημέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ώθηση από macro

Κέρδη για 3η συνεχόμενη ημέρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ώθηση από macro
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,7% υψηλότερα
Με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν σήμερα (16/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιπαράθεσης μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, οι οποίες δείχνουν αποκλιμάκωση της έντασης, ενώ ώθηση στις ευρωαγορές προσέφεραν και κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,69% υψηλότερα, κυρίως χάρη στα κέρδη των μετοχών πρώτων υλών και των ενεργειακών εταιρειών, καθώς ενισχύονται οι τιμές των μετάλλων και του πετρελαίου.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,71%, στις 12.263,86 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,68% κι έκλεισε στις 7.434,25 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 κατέγραψε άνοδο 0,71% κι έκλεισε στις 5.176,61 μονάδες.
Η ηγεσία της Βόρειας Κορέας έλαβε χθες (15/8) την απόφαση να αναστείλει την εκτόξευση πυραύλων εναντίον της νήσου Γκουάμ, που αποτελεί αμερικανική επικράτεια στον Ειρηνικό, ενώ από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δήλωναν ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών εξαρτάται από τον βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Yong Un.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, χαρακτήρισε σήμερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «σοφή» και «εκλογικευμένη» την απόφαση της Πιονγγιάνγκ, προειδοποιώντας ότι η εναλλακτική απόφαση «θα ήταν τόσο καταστροφική όσο και απαράδεκτη».



Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές μετοχές βρήκαν στήριξη στα στοιχεία της Eurostat για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία προέβη σε επί τα βελτίω αναθεώρηση των προκαταρκτικών της στοιχείων για την ανάπτυξη τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στην Ε.Ε., καταδεικνύοντας τη σταδιακή δυναμική που αποκτά η οικονομία της Γηραιάς ηπείρου.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης για το β’ τρίμηνο του 2017 αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 2,2%, έναντι 2,1% των αρχικών εκτιμήσεων, με το αντίστοιχο ποσοστό ανάπτυξης για το σύνολο των 28 χωρών της Ε.Ε. να διαμορφώνεται στο 2,3%.
Εν τω μεταξύ, ενθαρρυντικά ήταν τα στοιχεία και για την ανεργία στη Βρετανία, δείχνοντας μια σταθερή πτώση για τον Ιούνιο του 2017, και ειδικότερα στο 4,4%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 1975, καλύτερα και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο στο 4,5%.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα ευνόησαν και δηλώσεις πηγών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB) στο «Reuters», που ανέφεραν ότι οι αγορές δεν θα πρέπει να αναμένουν εκπλήξεις στην προσεχή ομιλία του Mario Draghi στο Jackson Hole, στις 24-26 Αυγούστου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ θα παρευρεθεί στη διάσκεψη του Jackson Hole της Federal Reserve, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης