Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επικεφαλής της 3Μ εγκαταλείπει το επιτελείο συμβούλων του Trump, ακολουθώντας τους CEO των Merck και Intel

Ο επικεφαλής της 3Μ εγκαταλείπει το επιτελείο συμβούλων του Trump, ακολουθώντας τους CEO των Merck και Intel
Συνολικά επτά διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν αποχωρήσει από το συμβούλιο
Τρίτη αποχώρηση μέσα σε τρεις ημέρες σημερα (16 Αυγούστου 2017) από το Επιτελείο Συμβούλων για τη Μεταποίηση που σύστησε ο Donald Trump, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της κολοσσιαίας 3Μ κ. Inge Thulin να εγκαταλείπει τον Αμερικανό Πρόεδρο μετά τον σάλο που ξέσπασε από τα ντροπιαστικά επεισόδεια στην Βιρτζίνια, με μία 32χρονη κοπέλα να χάνει τη ζωή της.
Συνολικά επτά διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν αποχωρήσει από το συμβούλιο, με την αρχή να γίνεται μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για αποχώρηση των Η.Π.Α. από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
«Η αειφορία, η ποικιλομορφία και η ένταξη είναι προσωπικές μου αξίες και επίσης θεμελιώδεις για την 3M.
Οι τελευταίοι μήνες μου έδωσαν την ευκαιρία να προβληματιστώ για τη δέσμευσή μου σε αυτές τις αξίες.
Προσχώρησα στο Επιτελείο τον Ιανουάριο για να υποστηρίξω πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας και ενθαρρύνουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης - προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να γίνουν ισχυρότερες, πιο υγιείς και πιο ευημερούσες για όλους.
Μετά από προσεκτική εξέταση, πιστεύω ότι η πρωτοβουλία δεν είναι πλέον ένα αποτελεσματικό όχημα για την 3Μ να προωθήσει αυτούς τους στόχους.
Ως αποτέλεσμα, σήμερα παραιτούμαι από το Επιτελείο Συμβούλων για τη Μεταποίηση», αναφέρει ο CEO στην ανακοίνωσή του.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν την αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου Trump στη βία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Μια πορεία εκατοντάδων λευκών εθνικιστών στη Βιρτζίνια πήρε μια θανατηφόρα τροπή το Σάββατο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε μια ομάδα αντιδιαδηλωτών και σκότωσε μια λευκή γυναίκα.
Ο Trump δήλωσε ότι ενεπλάκησαν «πολλές πλευρές», λαμβάνοντας επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα ότι δεν κατήγγειλε ρητά την άκρα δεξιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης