Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump διαλύει δύο επιχειρηματικά συμβούλια, μετά τις μαζικές παραιτήσεις CEOs

ΗΠΑ: Ο Trump διαλύει δύο επιχειρηματικά συμβούλια, μετά τις μαζικές παραιτήσεις CEOs
«Σας ευχαριστώ όλους!», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter
Στη διάλυση δύο συμβουλευτικών ομάδων Αμερικανών επιχειρηματικών ηγετών ανακοίνωσε σήμερα (16/8/2017) ότι προχωρά ο Donald Trump στον απόηχο των μαζικών παραιτήσεων CEOs, που αντιδρούν στη «χλιαρή» αντιμετώπιση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ των βίαιων ρατσιστικών επεισοδίων στη Βιρτζίνια κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Ο Trump έκανε την ανακοίνωση στο «Twitter», λιγότερο από μία ώρα αφότου ανακοίνωσε ότι παραιτείται και το συμβούλιο Στρατηγικής και Πολιτικής.
«Αντί να πιέζουμε τους επιχειρηματίες του Συμβουλίου Βιομηχανίας και του Φόρουμ Στρατηγικής & Πολιτικής, τελειώνω και τα δύο.
Σας ευχαριστώ όλους!», δήλωσε ο Trump στο Twitter.



Νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί η παραίτηση από το Επιτελείο Συμβούλων για τη Μεταποίηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της 3Μ, Inge Thulin, αλλά και της CEO της Campbell, Denise Morrison, «ανεβάζοντας» τον συνολικό αριθμό των παραιτήσεων στις 8.
«Η αειφορία, η ποικιλομορφία και η ένταξη είναι προσωπικές μου αξίες και επίσης θεμελιώδεις για την 3M.
Οι τελευταίοι μήνες μου έδωσαν την ευκαιρία να προβληματιστώ για τη δέσμευσή μου σε αυτές τις αξίες.
Προσχώρησα στο Επιτελείο τον Ιανουάριο για να υποστηρίξω πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες μας και ενθαρρύνουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις και αύξηση της απασχόλησης - προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να γίνουν ισχυρότερες, πιο υγιείς και πιο ευημερούσες για όλους.
Μετά από προσεκτική εξέταση, πιστεύω ότι η πρωτοβουλία δεν είναι πλέον ένα αποτελεσματικό όχημα για την 3Μ να προωθήσει αυτούς τους στόχους.
Ως αποτέλεσμα, σήμερα παραιτούμαι από το Επιτελείο Συμβούλων για τη Μεταποίηση», αναφέρει ο Thulin στην ανακοίνωσή του.
«Μετά από τις χθεσινές παρατηρήσεις του προέδρου, δεν μπορώ να παραμείνω στην πρωτοβουλία», αναφέρει στη δήλωσή της η Morrison.
«Θα συνεχίσω να υποστηρίζω όλες τις προσπάθειες για να προωθήσω την οικονομική ανάπτυξη και να υποστηρίξω τις αξίες που καθιστούσαν πάντα την Αμερική σπουδαία».
Ο Trump επέρριψε χθες (15/8) και στις δύο πλευρές την ευθύνη για τα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.
Όπως δήλωσε, διαδηλωτές από τον χώρο της αριστεράς επιτέθηκαν εναντίον λευκών εθνικιστών που διαδήλωναν κατά απόφασης για την απομάκρυνση ενός ομόσπονδου μνημείου στο Σάρλοτσβιλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης