Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan): Διαφωνώ με τα σχόλια Trump για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια – Καταδικαστέος ο ρατσισμός

Dimon (JP Morgan): Διαφωνώ με τα σχόλια Trump για τα επεισόδια στη Βιρτζίνια – Καταδικαστέος ο ρατσισμός
«Η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και ευκαιριών έχει οδηγήσει σε βαθιά και κατανοητή απογοήτευση τους Αμερικανούς»
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου στον απόηχο των ντροπιαστικών επεισοδείων του περασμένου σαββατοκύριακου στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan κ. Jamie Dimon, καταδικάζοντας με απόλυτο τρόπο τις ρατσιστικές συμπεριφορές και τη βία.
Σε σημείωμά του προς τους εργαζομένους της κολοσσιαίας τράπεζας, ο κ. Dimon ξεκαθαρίζει πως «η συμπεριφορά που επιδεικνύουν αυτοί οι δράστες μίσους πρέπει να καταδικαστεί και δεν έχει θέση σε μια χώρα που αντλεί δύναμη από την ποικιλομορφία και την ανθρωπιά.
Ως εταιρεία, είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ορθολογικών και ευφυών πολιτικών που θα βοηθήσουν στην επέκταση των ευκαιριών για όλους τους συμπολίτες μας.
Ξέρω ότι οι συγκυρίες είναι δύσκολες για πολλούς.
Η έλλειψη οικονομικής ανάπτυξης και ευκαιριών έχει οδηγήσει σε βαθιά και κατανοητή απογοήτευση τους Αμερικανούς.
Οι εποικοδομητικές οικονομικές και ρυθμιστικές πολιτικές δεν θα έχουν αποτέλεσμα εάν δεν αντιμετωπίσουμε τις διαιρέσεις στη χώρα μας.
Είναι ο ρόλος του ηγέτη, στην επιχείρηση ή στην κυβέρνηση, να φέρνει τους ανθρώπους μαζί, να μην τους χωρίζει.
Είμαι πολύ περήφανος για τους 250.000 ανθρώπους που εργάζονται στην στο JPMorgan Chase. Βλέπω τις αξίες σας κάθε μέρα - στο πώς αντιμετωπίζετε τους πελάτες σας, τις κοινότητές σας και ο ένας τον άλλο»...
Νωρίτερα σήμερα, έλαβε χώρα η τρίτη αποχώρηση μέσα σε τρεις ημέρες από το Επιτελείο Συμβούλων για τη Μεταποίηση που σύστησε ο Donald Trump, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της κολοσσιαίας 3Μ κ. Inge Thulin να εγκαταλείπει τον Αμερικανό Πρόεδρο μετά τον σάλο που ξέσπασε από τα ντροπιαστικά επεισόδεια στην Βιρτζίνια.
Συνολικά επτά διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν αποχωρήσει από το συμβούλιο, με την αρχή να γίνεται μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για αποχώρηση των Η.Π.Α. από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν την αντίδραση του Ρεπουμπλικάνου στη βία κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
Μια πορεία εκατοντάδων λευκών εθνικιστών στη Βιρτζίνια πήρε μια θανατηφόρα τροπή το Σάββατο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε μια ομάδα αντιδιαδηλωτών και σκότωσε μια λευκή γυναίκα.
Ο κ. Trump δήλωσε ότι ενεπλάκησαν «πολλές πλευρές», λαμβάνοντας επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα ότι δεν κατήγγειλε ρητά την άκρα δεξιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης