Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς στέγη 1 στους 7 μαθητές δημοσίων σχολείων στη Νέα Υόρκη

Χωρίς στέγη 1 στους 7 μαθητές δημοσίων σχολείων στη Νέα Υόρκη
Η τάση οφείλεται στη μείωση της ομοσπονδιακής βοήθειας, στην αύξηση των ενοικίων και στο κλείσιμο των προγραμμάτων βοήθειας κρατικών ενοικιαστών
Ραγδαία άνοδος της τάξης του 20% σημείωσε σε ετήσια βάση ο αριθμός των άστεγων (προσωρινών ή μόνιμων) μαθητών δημοσίων σχολείων στη Νέα Υόρκη το σχολικό έτος 2016-2017, καθώς διαμορφώθηκε στις περίπου 140.000, σύμφωνα με την έρευνα του Institute for Children, Poverty and Homelessness.
Ο αριθμός αντιπροσωπεύει το ένα έβδομο του συνολικοιύ αριθμού των μαθητών σε δημόσια σχολεία της πόλης.
Η τάση, η οποία είναι πολύ έντονη από τότε που εξελέξη ο δήμαρχος της μητρόπολης Bill de Blasio, οφείλεται στη μείωση της ομοσπονδιακής βοήθειας για Αμερικανούς που δεν έχουν στέγαση, στην αύξηση των ενοικίων και στο κλείσιμο των προγραμμάτων βοήθειας κρατικών ενοικιαστών.
«Ο αυξανόμενος αριθμός των παιδιών χωρίς κατοικία αποτελεί μέρος της επίπτωσης της στεγαστικής κρίσης της πόλης, η οποία έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό οικογενειών στα καταφύγια των πόλεων, καθώς τα ενοίκια έχουν αυξηθεί, οι ομοσπονδιακές και οι κρατικές ενισχύσεις έχουν μειωθεί και το κρατικό πρόγραμμα βοήθειας για την ενοικίαση τελείωσε.
Η διοίκηση του de Blasio αγωνίστηκε να επιβραδύνει τον αυξανόμενο αριθμό, αλλά με λίγη επιτυχία», αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης.
Η ύπαρξη άστεγων μπορεί να έχει βαθύ αρνητικό αντίκτυπο στη μακροπρόθεσμη ακαδημαϊκή επίδοση των μαθητών, ακόμη και όντας άστεγοι για μικρό χρονικό διάστημα.
Για τα άστεγα παιδιά, η καθημερινή είσοδος στο σχολείο μπορεί να φανεί σαν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης