Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 1,4 εκατ. στρέμματα βλάστησης έχουν καεί στην Πορτογαλία από την αρχή του 2017

tags :
Πάνω από 1,4 εκατ. στρέμματα βλάστησης έχουν καεί στην Πορτογαλία από την αρχή του 2017
Η αστυνομία γνωστοποίησε σήμερα ότι συνέλαβε 61 φερόμενους ως εμπρηστές από τις αρχές του έτους
Πάνω από 1,4 εκατ. στρέμματα βλάστησης έχουν καεί στην Πορτογαλία από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Αρχής Πολιτικής Προστασίας της χώρας.
Πρόκειται για έκταση τριπλάσια σε μέγεθος από τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών, γεγονός που οφείλεται κατά βάση στις σφοδρές μετεωρολογικές συνθήκες που φέτος αντιμετωπίζει η χώρα.
Ειδικότερα, οι κλιματικές και μετεωρολογικές συνθήκες έχουν μεταβληθεί σημαντικά από το 2005 όσον αφορά την ξηρασία, τη ζέστη και την ένταση των ανέμων, όπςω διευκρίνισε ο διευθυντής της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας (ANPC).
Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από την φονικότερη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας: 64 νεκροί και 250 τραυματίες στην φωτιά στο Πεντρογκάου Γκραντ, στην κεντρική Πορτογαλία, στα μέσα Ιουνίου.
Το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έως τα μέσα Αυγούστου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 10.000 και πλέον πυρκαγιές ή εστίες πυρκαγιάς, έναντι 7.500 την ίδια περίοδο πέρυσι
Υπενθυμίζεται ότι το 2003 η έκταση γης που κατέκαψαν οι φλόγες ανήλθε σε ιστορικό ρεκόρ, σε σχεδόν 4.260.000 στρέμματα.
Δύο μεγάλης έκτασης πυρκαγιές μαίνονται σήμερα, Τετάρτη, στις περιοχές Σανταρέμ και Καστέλο Μπράνκο, στα κεντρικά, για την κατάσβεση των οποίων έχουν κινητοποιηθεί σχεδόν 700 πυροσβέστες, περισσότερα από 200 πυροσβεστικά οχήματα και τουλάχιστον 10 αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην κοινότητα Μασάου, στην περιοχή Σανταρέμ, όπου τουλάχιστον 2 χωριά απειλούνται από τις φλόγες.
Η αστυνομία γνωστοποίησε σήμερα ότι συνέλαβε 61 φερόμενους ως εμπρηστές από τις αρχές του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης