Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Καμία στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Β. Κορέας χωρίς τη δική μας συναίνεση

Moon Jae in (Ν. Κορέα): Καμία στρατιωτική δράση των ΗΠΑ κατά της Β. Κορέας χωρίς τη δική μας συναίνεση
Η Β. Κορέα θα περάσει την κόκκινη γραμμή αν τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο είπε ο πρόεδρος της Ν. Κορέας
Την θέση ότι καμία στρατιωτική δράση στην κορεατική χερσόνησο δεν πρόκειται να λάβουν οι ΗΠΑ εάν δεν υπάρξει η συναίνεση της Ν. Κορέας διατύπωσε ο πρόεδρος της Ν. Κορέας, Moon Jae in, ο οποίος υποστήριξε παράλληλα ότι η Βόρεια Κορέα θα «περάσει την κόκκινη γραμμή» εάν τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.
«Θα θεωρούσα ότι η Βόρεια Κορέα περνά μια κόκκινη γραμμή εάν εκτοξεύσει και πάλι έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο και τοποθετήσει σε αυτόν μια πυρηνική κεφαλή» τόνισε ο Moon Jae in σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της διακυβέρνησής του.
Ο πρόεδρος της Ν. Κορέας υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υποσχέθηκε να επιδιώξει την έγκριση της Σεούλ πριν προχωρήσει σε κάποια κίνηση απέναντι στην εξοπλισμένη με πυρηνικά Βόρεια Κορέα.
«Κανείς δεν μπορεί να λάβει μια απόφαση για στρατιωτική δράση στην κορεατική χερσόνησο χωρίς τη δική μας συναίνεση.
Οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος Trump έχουν δηλώσει πως, ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνουν αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα, μια απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβουλεύσεις με τη Δημοκρατία της Κορέας και αφού έχει εξασφαλιστεί η συμφωνία της» υπογράμμισε ο Moon, ο οποίος παρότρυνε τη Βόρεια Κορέα να μην προχωρήσει σε άλλες προκλήσεις, λέγοντας ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ σκληρότερες κυρώσεις, τις οποίες η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αντέξει εάν επιμείνει με την ανάπτυξη των πυρηνικών της όπλων.
«Όλοι οι Νοτιοκορεάτες έχουν εργαστεί τόσο σκληρά για την ανοικοδόμηση της χώρας που καταστράφηκε μετά τον πόλεμο της Κορέας.
Θα αποτρέψω τον πόλεμο με κάθε κόστος.
Θέλω να είναι πεπεισμένοι όλοι οι Νοτιοκορεάτες ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος» είπε ο Moon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης