Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο παρά την πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού - Στα 50,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο παρά την πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού - Στα 50,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,77 δολ. ανά βαρέλι
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Πέμπτη (17/8) το πετρέλαιο, καθώς παρά τη νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, η αυξημένη παραγωγή του ΟΠΕΚ εξακολουθεί να εμποδίζει την ανάκαμψη στον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, περί τις 9:20 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στα 46,77 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε χθες (16/8) η Διεύθυνση Πληρηφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει πλέον σχεδόν κατά -13% σε σύγκριση με τα υψηλά του Μαρτίου, στα 466,5 εκατ. βαρέλια.
«Εάν η πτώση των αποθεμάτων συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, τα αποθέματα θα υποχωρήσουν κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών σε περίπου δύο μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επενδυτικός αναλυτής της Rivkin Securities, William O'Loughlin.
«Ο ρυθμός της πτώσης καταδεικνύει ότι οι περικοπές στην παραγωγή του ΟΠΕΚ έχουν αποτέλεσμα, αν και οι τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο δείχουν ότι η αγορά παραμένει ακόμα επιφυλακτική απέναντι στις μακροπρόθεσμες προοπτικές για την εξισορρόπηση της πετρελαϊκής αγοράς», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης