Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bannon (σύμβουλος Trump): Είμαστε σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα – Ένα μάτσο κλόουν οι εθνικιστές

tags :
Bannon (σύμβουλος Trump): Είμαστε σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα – Ένα μάτσο κλόουν οι εθνικιστές
Δεν υπάρχει καμία στρατιωτική λύση για τη Β. Κορέα, ξεχάστε το υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου
Την θέση ότι οι ΗΠΑ είναι σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα και ότι δεν υπάρχει καμία στρατιωτική λύση για τη Β. Κορέα διατύπωσε ο σύμβουλος και κύριος υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου, Steve Bannon, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε ένα μάτσο κλόουν τους εθνικιστές αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στη Βιρτζίνια.
Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα prospect.org ο Bannon προχώρησε σε μια σειρά από σχόλια που αν μη τι άλλο έρχονται σε αντίθεση με τα όσα πρόσφατα υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Κίνα, ο Bannon υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ είναι σε οικονομικό πόλεμο.
«Είμαστε σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα.
Είναι μέσα σε όλα τα γραπτά τους.
Δεν ντρέπονται να ομολογούν τι κάνουν.
Ένας από εμάς τους δύο θα είναι ο ηγεμόνας του κόσμου μέσα σε 25 ή 30 χρόνια, και θα είναι εκείνοι, εάν εμείς ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι.
Εάν συνεχίσουμε να το χάνουμε, τότε σε 5 με 10 χρόνια το πολύ, θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο από το οποίο δεν θα είμαστε ποτέ σε θέση να επανακάμψουμε» υπογράμμισε ο Bannon, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι ΗΠΑ να ακολουθήσουν μια ήπια πολιτική απέναντι στην Κίνα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να υπολογίζουν στην παρέμβαση της Κίνας όσον αφορά το θέμα της Βόρειας Κορέας.
Μάλιστα, ο Bannon και σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του Trump υποστήριξε πως οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν το σενάριο της στρατιωτικής λύσης στη Β. Κορέα.
«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση.
Ξεχάστε το.
Μέχρι κάποιος να λύσει την εξίσωση που θα μου δείχνει ότι δεν θα πεθάνουν 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεούλ στα πρώτα 30 λεπτά από μια σύρραξη με συμβατικά όπλα, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε» είπε ο Bannon, ο οποίος τοποθετήθηκε και για το μείζον θέμα των ημερών στις ΗΠΑ μετά τα επεισόδια ακροδεξιών και αντιρατσιστικών στη Βιρτζίνια και τις δηλώσεις Trump που κράτησε ίσες αποστάσεις και από τις δύο πλευρές.
«Οι εθνικιστές είναι losers.
Είναι περιθωριακό στοιχείο.
Πιστεύω ότι τα ΜΜΕ τους προβάλλουν υπερβολικά κι εμείς πρέπει να βοηθήσουμε για να τους συντρίψουμε.
Αυτοί οι τύποι είναι μία συλλογή από κλόουν» είπε ο Bannon, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όσο περισσότερο οι Δημοκρατικοί μιλούν για ζητήματα ταυτότητας, τόσο τους έχει στο χέρι.
«Θέλω να μιλούν κάθε ημέρα για το ρατσισμό.
Εάν η Αριστερά εστιάζει στα φυλετικά και στα ζητήματα ταυτότητας και εμείς επιμείνουμε στον οικονομικό εθνικισμό, θα συντρίψουμε τους Δημοκρατικούς» είπε ο Bannon.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης