Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά υψηλά οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις ανησυχίες για το Brexit

tags :
Σε ιστορικά υψηλά οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις ανησυχίες για το Brexit
Περί τα 2,3 εκατ. Ευρωπαίοι απασχολούνται στις βρετανικές πόλεις
Σε ιστορικά υψηλά βρίσκεται ο αριθμός των υπηκόων της ΕΕ που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τις ανησυχίες για έξοδο μετά τη Brexit.
Υπολογίζεται ότι 2,37 εκατομμύρια άνθρωποι από κράτη μέλη της ΕΕ απασχολούνται στη Βρετανία από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS), ο μεγαλύτερος αριθμός από τότε που άρχισαν τα αρχεία πριν από δύο δεκαετίες.
Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν έδειξαν ότι ο αριθμός τους είχε αυξηθεί κατά 126.000 από την αντίστοιχη περυσινή χρονιά, η οποία προηγήθηκε αλλά και η ψηφοφορία Brexit της Βρετανίας στις 23 Ιουνίου.
Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στην ξαφνική αύξηση του αριθμού των Βούλγαρων και Ρουμάνων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κατά το παρελθόν έτος, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο, σε 337.000, δεδομένου ότι περισσότεροι εργαζόμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη σχετικά πρόσφατη πρόσβαση των χωρών στις Βρετανική αγορά εργασίας.
Εν τω μεταξύ, οι υπάλληλοι από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Πολωνία και η Λιθουανία, που είχαν πρόσβαση για περισσότερο από μια δεκαετία, έπεσαν σε 997.000 από πάνω από ένα εκατομμύριο πέρυσι.
Ο αριθμός των εργαζομένων από 14 μακροπρόθεσμα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας, αυξήθηκε ελαφρά σε μόλις πάνω από ένα εκατομμύριο έναντι 947.000 το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης