Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Merkel προτιμά μια προεκλογική εκστρατεία χαμηλού ρίσκου - Γι' αυτό διατηρεί το προβάδισμά της

tags :
Politico: Η Merkel προτιμά μια προεκλογική εκστρατεία χαμηλού ρίσκου - Γι' αυτό διατηρεί το προβάδισμά της
Το κόμμα της έχει άνετο προβάδισμα σε δημοσκοπήσεις - περισσότερο από 15 ποσοστιαίες μονάδες
Σε μία από τις πρώτες εκδηλώσεις της προεκλογικής εκστρατείας της , η γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel κάθισε την Τετάρτη με τέσσερις προσωπικότητες του YouTube προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις που υπέβαλαν οι θεατές.
Σε μια ευρεία συζήτηση για τις παγκόσμιες υποθέσεις, η Merkel αποκάλυψε ότι το αγαπημένο της emoji είναι το χαμογελαστό πρόσωπο.
«Όταν τα πράγματα πάνε σωστά, προσθέτω ακόμη και μια μικρή καρδιά», πρόσθεσε.
Η καγκελάριος συγχαίρει έναν από τους συνομιλητές της στο YouTube - μια 21χρονη blogger που παραδέχτηκε ότι ήταν η πρώτη συνέντευξη που είχε ποτέ διεξάγει.
Μετά από διακοπές τριών εβδομάδων, η Merkel έχει μπροστά της μια εκστρατεία έξι εβδομάδων για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.
Το κόμμα της έχει άνετο προβάδισμα σε δημοσκοπήσεις - περισσότερο από 15 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τους κύριους αντιπάλους τους, τους σοσιαλδημοκράτες του Martin Schulz (SPD).
Η στρατηγική του καγκελαρίου φαίνεται να είναι να εξασφαλίσει μια καμπάνια χαμηλού ρίσκου, που να παίζει στα δυνατά της σημεία, ως ένα ασφαλές ζευγάρι χεριών, αναφέρει σε ανάλυσή της η Politico.
Βέβαια, ακόμη και η Merkel δεν μπορεί να απέχει από τις διάφορες διαμάχες, αντιμετωπίζοντας κάποια κακότεχνα εθνικά και διεθνή ζητήματα.
Ένα από αυτά είναι το σκάνδαλο εκπομπών αυτοκινήτων - Dieselgate:
"Είναι σημαντικό να μιλάμε ο ένας στον άλλο", είπε όταν ρωτήθηκε εάν οι δεσμοί μεταξύ των πολιτικών και αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πολύ στενο΄θ.
"Αλλά πρέπει να είμαστε ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλο. Πιστεύω ότι μπορώ να πω για τον εαυτό μου - εγώ επίσης υπήρξα υπουργός περιβάλλοντος πριν από πολλά χρόνια - ότι διατηρώ αυτή την ανεξαρτησία".
Η Merkel υποσχέθηκε επίσης να ωθήσει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να επιταχύνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
"Πρέπει να δημιουργήσουμε πολιτική πίεση, ώστε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να βελτιωθεί σε αυτό".

Σχετικά με την Τουρκία:

"Είμαστε σε ένα δρόμο με τον οποίο μπορούμε να μιλάμε ο ένας στον άλλο", ανέφερε η Merkel για τον Πρόεδρο της Τουρκίας R. T. Erdogan.
Οι ήδη ψυχρές σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας επιδεινώθηκαν περαιτέρω τις τελευταίες εβδομάδες.
"Έχουμε μιλήσει με τον κ. Erdogan πολλές φορές.
Και πραγματικά δεν κατορθώσαμε να πείσουμε ο ένας τον άλλον για όλα τα ζητήματα", ανέφερε.

Για τον Trump:

"Γενικά, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη γλώσσα", δήλωσε η Merkel όταν ρωτήθηκε για την προειδοποίηση του Προέδρου Donald Trump, για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.
"Η γλώσσα είναι συχνά μόνο ένα προκαταρκτικό στάδιο μιας κλιμάκωσης, η οποία σε κάποιο σημείο μπορεί να οδηγήσει σε βία.
Δεν το θέλω αυτό και γι 'αυτό είμαι απόλυτα αφοσιωμένη σε ό, τι μπορώ να κάνω ως καγκελάριος της Γερμανίας.
Είμαι μία από τους 180 ή περισσότερους αρχηγούς κρατών στον κόσμο - για να το αντισταθμίσω αυτό".

Για τους πρόσφυγες:

"Το 2015 και στις αρχές του 2016, είχαμε μια κατάσταση που ήταν μια πραγματική επείγουσα ανθρωπιστική κρίση.
Την εποχή εκείνη, η Γερμανία έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, αν το έλεγα...
Ωστόσο, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί και αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί."
"Σε αυτές τις καταστάσεις, η πολιτική πρέπει να δράσει - γι 'αυτό άρχισα να μιλάω με την Τουρκία", πρόσθεσε η Merkel , αναφερόμενη στη συμφωνία προσφύγων ΕΕ-Τουρκίας, η οποία διεξήχθη σε μεγάλο βαθμό από την ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης