Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία και Μ.Βρετανία κατά του Trump για τις ίσες αποστάσεις για τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια

tags :
Γερμανία και Μ.Βρετανία κατά του Trump για τις ίσες αποστάσεις για τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια
Για τεράστιο λάθος του Trump έκανε λόγο ο Γερμανός ΥΠΕΞ Sigmar Gabriel
Τεράστιο λάθος χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel τις ίσες αποστάσεις που τήρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump για τα βίαια επεισόδια που έγιναν στην πολιτεία της Βιρτζίνια.
«Προφανέστατα το να βάζεις στο ίδιο επίπεδο τις δύο πλευρές, τους υποστηρικτές της υπεροχής της λευκής φυλής και τους αντιρατσιστές ακτιβιστές, αντί να παίρνεις σαφή απόσταση από το ναζιστικό κίνημα είναι τεράστιο λάθος.
Και αυτό δείχνει καλά μέχρι ποίου σημείου ένα μέρος των υποστηρικτών του Trump έχει πολύ στενή σχέση με την Ακροδεξιά στις ΗΠΑ.
Ο επικεφαλής ιδεολόγος του, Steve Bannon πρόσκειται στο κίνημα αυτό» υπογράμμισε ο Gabriel.
Σημειώνεται ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel δεν έχει σχολιάσει τις πολύ αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, όμως κατήγγειλε τις «απεχθείς» βιαιότητες που διαπράχθηκαν στην πόλη Charlottesville.
Έντονες αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από τον έτερο στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, με την πρωθυπουργό Theresa May να υποστηρίζει πως δεν μπορούν να συγκριθούν εκείνοι που εκφράζουν φασιστικές απόψεις με αυτές που τις πολεμούν, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό για όλους εκείνους που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης να καταδικάζουν τις ακροδεξιές θέσεις από όπου και αν προέρχονται».
Την ίδια στιγμή ο Vince Cable αρχηγός των κεντρώων Φιλελεύθερων Δημοκρατών κάλεσε τη May να αναθεωρήσει την πρόσκληση που έχει απευθύνει στον Trump προκειμένου ο πρόεδρος των ΗΠΑ να επισκεφθεί τη Μ. Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης