Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία νέα μεταναστευτική πύλη εισόδου στην Ευρώπη - Εκτιμήσεις για άφιξη 10-20 εκατ. μεταναστών σε μια 10ετία

tags :
Η Ισπανία νέα μεταναστευτική πύλη εισόδου στην Ευρώπη - Εκτιμήσεις για άφιξη 10-20 εκατ. μεταναστών σε μια 10ετία
Η Ιταλία είναι το κύριο σημείο εισόδου στην Ευρώπη
Η Ισπανία βρίσκεται σε... "καλό δρόμο" για να ξεπεράσει την Ελλάδα ως τη δεύτερη μεγαλύτερη θαλάσσια πύλη εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.
Η ξαφνική αύξηση της μετανάστευσης στην Ισπανία έρχεται εν μέσω της καταστολής του λαθρεμπορίου ανθρώπων κατά μήκος της θαλάσσιας διαδρομής Λιβύης-Ιταλίας, που αποτελεί επί του παρόντος το κύριο σημείο εισόδου των μεταναστών στην Ευρώπη.
Η μετατόπιση προς τα δυτικά των μεταναστευτικών οδών από την Ελλάδα και την Ιταλία υποδηλώνει ότι η Ισπανία, η οποία βρίσκεται μόνο δέκα μίλια από την Αφρική δια θαλάσσης, μπορεί σύντομα να βρεθεί στο επίκεντρο της μεταναστευτικής κρίσης της Ευρώπης.
Άλλωστε, περισσότεροι από 8.300 παράνομοι μετανάστες έφθασαν στις ισπανικές ακτές κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2017 - τρεις φορές περισσότερο από ό, τι σε όλο το 2016, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM).



Μόλις βρεθούν στην Ισπανία οι μετανάστες στεγάζονται σε προσωρινά καταφύγια και στη συνέχεια μεταφέρονται στην ισπανική ενδοχώρα, από όπου πολλοί συνεχίζουν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.
Συνολικά, περίπου 12.000 μετανάστες έφτασαν στην Ισπανία μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με 13.246 για το σύνολο του 2016.
Συγκριτικά, 14.156 μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα μέχρι στιγμής το 2017.
Η Ιταλία παραμένει η κύρια πύλη των μεταναστών στην Ευρώπη, με περίπου 97.000 αφίξεις μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με 181.436 για το σύνολο του 2016.
Η Ιταλία ήταν το κύριο σημείο εισόδου στην Ευρώπη μετά τη συμφωνία μετανάστευσης ΕΕ-Τουρκίας που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2016.
Σχεδόν 600.000 μετανάστες έφθασαν στην Ιταλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Σύμφωνα με τον Antonio Tajani, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, "αν δεν καταφέρουμε να λύσουμε τα κεντρικά προβλήματα στις αφρικανικές χώρες, δέκα, 20 ή ακόμα και 30 εκατομμύρια μετανάστες θα φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια".



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης