Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μία σύγκρουση Κίνας - Ινδίας θα είναι πολύ πιο καταστροφική από αυτή των ΗΠΑ - Β. Κορέας

Μία σύγκρουση Κίνας - Ινδίας θα είναι πολύ πιο καταστροφική από αυτή των ΗΠΑ - Β. Κορέας
Η Κίνα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η υπομονή της δοκιμάζεται...
Η αυξημέμνη ένταση μεταξύ Η.Π.Α. και Βόρειας Κορέας τις τελευταίες εβδομάδες επισκιάζει ένα έτερο «καυτό» μέτωπο, αυτό μεταξύ Ινδίας και Κίνας, δύο εκ των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της Ασίας.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος OrientalReview.org, μία ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών θα είναι πολύ πιο πολύ πιο καταστροφική από αυτή των χωρών των Donald Trump και Kim Jong-un, καθώς τα συστήματα βαλλιστικών πυραύλων της Ινδίας είναι πιο προηγμένα από της Β. Κορέας και θα μπορούσαν εύκολα να επιτύχουν στόχους εντός της Κίνας.
Φυσικά, η Κίνα διαθέτει ένα πολύ πιο εξοπλισμένο στρατό και πυρηνική ικανότητα, αλλά οποιοσδήποτε πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ινδίας που θα συνεπαγόταν τη χρήση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων θα ήταν ένα παγκόσμιο γεγονός.
Ενώ πολλοί έχουν επικεντρωθεί στη δυνατότητα ενός κοντινού χερσαίου πολέμου στα σύνορα, παρόμοιο με αυτό που οι δύο χώρες επιχείρησαν το 1962, λόγω της ταχείας εξέλιξης τόσο των κινεζικών όσο και των ινδικών στρατευμάτων υπάρχει κάθε πιθανότητα ένας τέτοιος πόλεμος να κλιμακωθεί γρήγορα.
«Πολλά λέγονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το γεγονός ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-Un είναι απρόβλεπτος και ασταθής.
Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην προπαγάνδα και όχι στην πραγματική γνώση της διαδικασίας σκέψης και ηγεσίας του Kim Jong-Un.
Ενώ λίγα είναι πραγματικά γνωστά για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική σκέψη του Kim Jong-Un, ο “modus operandi” του πρωθυπουργού της Ινδίας Narendra Modi είναι πάρα πολύ σαφής», αναφέρεται.
Το πολιτικό πρόγραμμα του Modi οδήγησε σε οικονομική στασιμότητα, επιδείνωση των σχέσεων με τους δύο σημαντικότερους γείτονες -Κίνας και Πακιστάν- και αύξηση των περιστατικών βίας, διακρίσεων και εκφοβισμού κατά της μεγάλης μουσουλμανικής μειονότητας της Ινδίας.
Ο Ινδός πρωθυπουργός έχει πλέον καταφύγει σε έναν εδραιωμένο μαχητικό εθνικισμό για να καλύψει τις αποτυχίες του.
«Εάν οι Η.Π.Α. -που είναι γνωστό ότι προκαλούν πολέμους- προκαλέσουν, δεν πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Modi θα συμπεριφερθεί διαφορετικά».
Οι ανησυχίες της Κίνας σχετικά με τις παραβιάσεις της κυριαρχίας της Ινδίας και, επιπλέον, με την αντι-συνεταιριστική στάση που υιοθέτησε η κυβέρνηση Modi, είναι πολύ σοβαρό θέμα για την κομμουνιστική κυβέρνηση.
Η Κίνα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η υπομονή της δοκιμάζεται και ότι δεν θα διστάσει τελικά να αμυνθεί στρατιωτικά, ακόμα και αν έχει ξεκαθαρρίσει ότι ο πόλεμος δεν είναι η προτιμώμενη επιλογή της.
Αντίθετα, το ενδιαφέρον της Κίνας τόσο για τη Βόρεια όσο και για τη Νότια Κορέα είναι ένα στοιχείο σταθερότητας και, το πιο σημαντικό, ένα στοιχείο ειρήνης.
Η Κίνα, όπως και η Ρωσία, δεν θέλει να δει τον κορεατικό πόλεμο να αναζωπυρώνεται στα σύνορά της...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης