Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Assange των Wikileaks επιμένει πως η πηγή του για τις αμερικανικές διαρροές δεν ήταν η Ρωσία

tags :
Ο Assange των Wikileaks επιμένει πως η πηγή του για τις αμερικανικές διαρροές δεν ήταν η Ρωσία
Ο πασίγνωστος δημοσιογράφος συναντήθηκε μάλιστα και τον Dana Rohrabacher από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων
Η πηγή για τις διαρροές από την DNC και τα e-mails του John Podesta (επικεφαλής καμπάνιας της Hillary Clinton) δεν ήταν η ρωσική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε οντότητα που να σχετίζεται με αυτή διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο ιδρυτής των Wikileaks κ. Julian Assange, ο οποίος βρίσκεται από το 2011 στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη από τις τοπικές αρχές.
Ο πασίγνωστος δημοσιογράφος συναντήθηκε μάλιστα και τον Dana Rohrabacher από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, τον οποίο προσπάθησε -επί 3 ώρες- να πείσει μέσω των σχετικών αποδείξεων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Rohrabacher δήλωσε πως «έχει πολλά να πει στον Πρόεδρο Donald Trump».
Ο Αυστραλός ακτιβιστής κ. Assange, ο οποίος -εκτός από τις Η.Π.Α.- διωκόταν μέχρι πρόσφατα και από τις σουηδικές αρχές -για υπόθεση βιασμού-, κέρδισε τo 2009 το βραβείο Τύπου της Διεθνούς Αμνηστίας, ενώ έχει βραβευθεί και από το βρετανικό περιοδικό Εconomist με το βραβείο Index on Censorship το 2008.
Το 2010 σε ψηφοφορία του Βρετανικού περιοδικού New Statesman ψηφίστηκε στο νούμερο 23 ανάμεσα στα «50 πρόσωπα που επηρεάζουν περισσότερο τον Κόσμο το 2010».
Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο Σαμ Ανταμς, από την Sam Adams Associates for Integrity in Intelligence, μια ομάδα πρώην αξιωματικών της CIA σχετικά με την ακεραιότητα και την ηθική στον τομέα της πληροφοριοδότησης.
Επίσης ψηφίστηκε από το περιοδικό Utne Reader ως ένας από τους «25 Οραματιστές που Αλλάζουν τον Κόσμο σας», ενώ η γαλλική εφημερίδα Le Monde τον ανακήρυξε «άνδρα της χρονιάς» για το 2010.
To 2011 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Ειρήνης του Σίδνεϊ και το Δημοσιογραφικό βραβείο Μάρθα Γκέλχορν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης