Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Spotify και η Apple καταδικάζουν τους μουσικούς που τίθενται υπέρ των φυλετικών διακρίσεων

tags :
Το Spotify και η Apple καταδικάζουν τους μουσικούς που τίθενται υπέρ των φυλετικών διακρίσεων
Διαφωνώ με τον πρόεδρο και με άλλους, που πιστεύουν ότι υπάρχει ηθική «ισοδυναμία», μεταξύ των λευκών υπερασπιστών και των Ναζί και εκείνων που τους αντιτάσσονται υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα
Το Spotify και η Apple καταδίκασαν δημοσίως τα μουσικά συγκροτήματα και τους καλλιτέχνες που προάγουν τις φυλετικές διακρίσεις, αυξάνοντας τον κατάλογο
των τεχνολογικών εταιρειών που καταγγέλλουν τους υπερασπιστές των λευκών ή τους νεοναζί μετά την τραγωδία του Charlottesville.
Το Sptify αφαίρεσε από το κατάλογό του αυτή την εβδομάδα, κάποια συγκροτήματα που εκφράζονταν υπέρ των λευκών, μετά από έκθεση που ανέφερε την παρουσία τέτοιων γκρουπ, στην υπηρεσία συνεχούς ροής μουσικής.
Τα συγκροτήματα αυτά είχαν επισημανθεί από το Νομικό Κέντρο του Νότου στις ΗΠΑ, ως «μουσικά γκρουπ μίσους» πριν από τρία χρόνια, αλλά το θέμα έτυχε της προσοχής της εταιρείας, αφού η Digital Music News δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Μόλις ανακαλύψαμε 37 λευκά γκρουπ μίσους στο Spotify», μετά τα γεγονότα στο Charlottesville, σύμφωνα με το περιοδικό Billboard.
Ένας εκπρόσωπος του Spotify είπε στον Billboard:
"Το παράνομο περιεχόμενο ή υλικό που ευνοεί το μίσος ή υποκινεί τη φυλετική βία, τη βία κατά της θρησκείας, της σεξουαλικότητας ή κάτι παρόμοιο, δεν είναι αποδεκτό σε καμία περίπτωση από εμάς.
Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να ειδοποιηθούμε για αυτό το περιεχόμενο - και έχουμε ήδη αφαιρέσει πολλά από τα συγκροτήματα που επισημάνθηκαν, ενώ συνεχίζουμε να επανεξετάζουμε πολλά ακόμα συγκροτήματα ".
Στην Apple, ο CEO Tim Cook με επιστολή στο προσωπικό, καταδίκασε τόσο τους υπερασπιστές των λευκών, όσο και την αμφιλεγόμενη απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στα γεγονότα που ξετυλίχθηκαν στο Charlottesville.
"Δεν πρέπει να γινόμαστε μάρτυρες ή να επιτρέπουμε ένα τέτοιο μίσος και φανατισμό στη χώρα μας και πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι γι 'αυτό", γράφει ο Cook.
"Δεν έχει να κάνει με δεξιούς ή αριστερούς, το συντηρητικούς ή το φιλελεύθερους, πρόκειται για την ανθρώπινη ευπρέπεια και την ηθική.
"Διαφωνώ με τον πρόεδρο και με άλλους, που πιστεύουν ότι υπάρχει ηθική «ισοδυναμία», μεταξύ των λευκών υπερασπιστών και των Ναζί και εκείνων που τους αντιτάσσονται υποστηρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτό είναι ενάντια στα ιδανικά μας ως Αμερικανοί", τόνισε ο Tim Cook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης