Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ελέω ΕΚΤ - Πιέσεις από εταιρικά αποτελέσματα

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ελέω ΕΚΤ - Πιέσεις από εταιρικά αποτελέσματα
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,6%, με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν περισσότερο από 1,5%
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (17/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ, ECB) εξέφρασε ανησυχίες για την άνοδο του ευρώ, ενώ πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησαν και ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.
Έτσι, στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε απώλειες 0,49% κι έκλεισε στις 12.203,46 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,61%, στις 7.387,50 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,57% χαμηλότερα, στις 5.146,85 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,6%, με τις τραπεζικές μετοχές να υποχωρούν περισσότερο από 1,5% στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ.
Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου του 2017, το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας εξέφρασε ανησυχίες για μια πιθανή υπερβολική άνοδο του ευρώ.
Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα «απάντησε» στα πρακτικά με πτώση σε χαμηλό 3 εβδομάδων έναντι του δολαρίου.
Περί τις 19:20, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,174 δολ.



Παράλληλα, σύμφωνα με τα πρακτικά, το δ.σ. της ΕΚΤ εξέτασε το ενδεχόμενο μιας μικρής αλλαγής στο guidance (καθοδήγηση), αλλά αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει σε αυτή.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημερινά (17/8) στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο του 2017, στο 1,3%.
Ξεχωριστά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν πως το πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης υποχώρησε στα 26,6 δισ. ευρώ τον Ιούνιο 2017, από 28,9 δισ. ευρώ το περασμένο έτος, ενώ πτώση καταγράφηκε και στο πλεόνασμα για το σύνολο του πρώτου εξαμήνου, στα 107,7 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα.
Ο κλάδος κατασκευής και υλικών υποχώρησε, κυρίως λόγω της πτώσης της μετοχής της Kingfisher (-4%), καθώς η βρετανική εταιρεία ανέφερε μειωμένες πωλήσεις για το β’ τρίμηνο του 2017.
Πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της δανέζικης Vestas Wind Systems, η οποία κατέγραψε απώλειες σχεδόν 8%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης