Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» η Wall Street λόγω Trump και τρομοκρατίας - Πτώση άνω του 1% σε S&P 500 και Nasdaq

tags :
«Στο κόκκινο» η Wall Street λόγω Trump και τρομοκρατίας - Πτώση άνω του 1% σε S&P 500 και Nasdaq
Νωρίτερα οργίασαν οι φήμες ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Gary Cohn, παραιτήθηκε
Σημαντική πτώση σημειώνουν -περί τις 20:56- οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι πολιτικές του Αμερικανού Προέδρου κατάφεραν να αναιρέσουν την ευφορία που έφερε -για λίγες συνεδριάσεις- η μειωμένη γεωπολιτική αβεβαιότητα από πλευράς Βόρειας Κορέας.
Νωρίτερα οργίασαν οι φήμες ότι ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Gary Cohn, παραιτήθηκε, ωστόσο αργότερα έγινε γνωστό πως παραμένει στη θέση του.
Να σημειωθεί ο Cohn εμφανίζεται ως το φαβορί για να αντικαταστήσει την Janet Yellen στην προεδρία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed).

«Στο κόκκινο» η Wal Street 



Εχθές, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διάλυση δύο επιχειρηματικών συμβουλίων, στον απόηχο των μαζικών τριών παραιτήσεων διευθυνόντων συμβούλων -μέσα σε τρεις ημέρες- που αντιδρούν στη «χλιαρή» αντιμετώπιση από τον Trump των βίαιων ρατσιστικών επεισοδίων στη Βιρτζίνια, κατά τη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου.
Μια πορεία εκατοντάδων λευκών εθνικιστών στη Βιρτζίνια πήρε μια θανατηφόρα τροπή το Σάββατο, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε σε μια ομάδα αντιδιαδηλωτών και σκότωσε μια λευκή γυναίκα.
Ο Trump δήλωσε ότι ενεπλάκησαν «πολλές πλευρές», λαμβάνοντας επικρίσεις από όλο το πολιτικό φάσμα ότι δεν κατήγγειλε ρητά την άκρα δεξιά.
Ο διευθύνων σύμβουλος της κολοσσιαίας 3Μ κ. Inge Thulin εγκατέλειψε χθες τον Αμερικανό Πρόεδρο, ακολουθώντας τους ομολόγους του στην Intel και την Merck.
Συνολικά επτά διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν αποχωρήσει από το συμβούλιο, με την αρχή να γίνεται μετά την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος για αποχώρηση των Η.Π.Α. από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Την ίδια στιγμή, σήμερα 17 Αυγούστου 2017, σημειώθηκε τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, αφήνοντας τουλάχιστον 13 νεκρούς και πάνω από 32 τραυματισμένους, οι 10 από αυτούς σοβαρά.
Το άσπρο βαν διέσπασε έλεγχο της αστυνομίας και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος σε πεζόδρομο παρασύροντας δεκάδες άτομα και σκορπώντας πανικό και χάος στην Βαρκελώνη.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση ο δράστης συνελήφθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης