Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Η Ισπανία υπήρξε σημείο διέλευσης για τους στρατολογημένους ισλαμιστές τρομοκράτες

tags :
New York Times:  Η Ισπανία υπήρξε σημείο διέλευσης για τους στρατολογημένους ισλαμιστές τρομοκράτες
"Aν και χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία έχουν επανειλημμένα κατονομασει στην ισλαμική κρατική προπαγάνδα ότι παροτρύνει τους οπαδούς της να εκτελέσουν επιθέσεις, η Ισπανία δεν έχει συμπεριφερθεί αναλόγως"
"Δεν κατέστη αμέσως σαφές ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά ισλαμιστές μαχητές έχουν πραγματοποιήσει διάφορες επιθέσεις στην Ευρώπη πρόσφατα, με τη χρήση οχημάτων, τα οποία "έριχναν" μέσα στο πλήθος".
Τα παραπάνω αναφέρουν οι New York Times, μεταδίδοντας ότι "φορτηγό βαν έπεσε πάνω σε πεζούς σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο κέντρο της Βαρκελώνης, την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας 32, σε ένα περιστατικό που η αστυνομία αποκάλεσε μια τρομοκρατική επίθεση".
"Οι αρχές αναζητούσαν τουλάχιστον έναν ύποπτο", σημειώνουν οι ΝΥΤ.
Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, οι μάρτυρες περιέγραφαν γυναίκες και παιδιά που ουρλιάζουν και τρέχουν για να σωθούν, καθώς ο οδηγός του φορτηγού κινείται εμπρός και πίσω, προφανώς προσπαθώντας να χτυπήσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε.
"Οι αστυνομικοί σάρωσαν την περιοχή κοντά στη Las Ramblas λέγοντας στους ανθρώπους να απομακρυνθούν", επισημαίνουν οι ΝΥΤ.
Η εφημερίδα αναφέρει στο site της ότι "αν και χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία έχουν επανειλημμένα κατονομασει το Ισλαμικό Κράτος ότι παροτρύνει τους οπαδούς της να εκτελέσουν επιθέσεις, η Ισπανία δεν έχει συμπεριφερθεί αναλόγως".
"Η χώρα υπήρξε, ωστόσο, σημείο διέλευσης για τους στρατολογημένους ισλαμιστές τομοκράτες, τόσο όσων πηγαίνουν στη Συρία όσο και εκείνων που επιστρέφουν.
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα τον Απρίλιο, λέγοντας ότι συνδέονται με θανατηφόρες επιθέσεις στη Γαλλία και την Ισπανία", σημειώνουν οι ΝΥΤ.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης