Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η πλέον πολύνεκρη η επίθεση στη Βαρκελωνη, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Μαρτίου του 2004 στη Μαδρίτη

tags :
Reuters: Η πλέον πολύνεκρη η επίθεση στη Βαρκελωνη, μετά την τρομοκρατική επίθεση του Μαρτίου του 2004 στη Μαδρίτη
"Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας της Καταλονίας, η οποία σκοπεύει να διεξάγει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου σχετικά με το αν θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ισπανία"
Την τρομοκρατική επίθεση του Μαρτίου του 2004 στη Μαδρίτη υπενθυμίζει το πρακτορείο Reuters στο ρεπορτάζ του για τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στη Βακρελώνη -τότε ισλαμιστές μαχητές τοποθέτησαν βόμβες σε μέσα σταθερής τροχιάς στη Μαδρίτη, σπέρνοντας το θανατο σε 191 άτομα και τραυματίζοντας πάνω από 1.800.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η επίθεση του 2004 υπήρξε η πιο πολύνεκρη στη χώρα.
Το Reuters μεταδίδει ότι "ένα φορτηγό βαν έπεσε πάνω στο πλήθος στην ισπανική πόλη της Βαρκελώνης της Πέμπτη", επισημαίνοντας ότι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
"Η Βαρκελώνη είναι η πρωτεύουσα της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας της Καταλονίας, η οποία σκοπεύει να διεξάγει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου σχετικά με το αν θα πρέπει να αποχωρήσει από την Ισπανία", θυμίζει το διεθνές πρακτορείο.
"Είναι σε διαμάχη με την κεντρική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζει ότι η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει επειδή είναι αντισυνταγματική", συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης