Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην στέλεχος της Fed παροτρύνει τη Yellen να μη διεκδικήσει την προεδρία της Τράπεζας το 2018

tags :
Πρώην στέλεχος της Fed παροτρύνει τη Yellen να μη διεκδικήσει την προεδρία της Τράπεζας το 2018
Το "εξαιρετικό" ρεκόρ της Yellen ως πρόεδρος της Fed θα μπορούσε να αμαυρωθεί αν αποδεχόταν μια προσφορά από τον Trump για να παραμείνει στο πόστο της
Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed) Μινεάπολις των Η.Π.Α. κ. Narayana Kocherlakota συστήνει στην πρόεδρο της Fed, κα Janet Yellen, να μη διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία το 2018, οπότε και λήγει η πολύχρονη θητεία της.
«Η κα Yellen πρέπει να απομακρυνθεί από την κεντρική τράπεζα στο τέλος της θητείας της το 2018 για να διατηρήσει τη φήμη της, ακόμη και αν ο Πρόεδρος Donald Trump την επαναδιορίσει.
Το "εξαιρετικό" ρεκόρ της Yellen ως πρόεδρος της Fed θα μπορούσε να αμαυρωθεί αν αποδεχόταν μια προσφορά από τον Trump για να παραμείνει στο πόστο της», έγραψε στο Twitter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Kocherlakota είχε διαμηνύσει στο παρελθόν πως η πρόεδρος της Fed πρέπει... να διοριστεί εκ νέου στην ανώτατη τραπεζική θέση.
Η θητεία της Yellen λήγει στις αρχές του επόμενου έτους.
Αν και Παρόλο που ο Τράμπ ήταν επικριτικός προς αυτήν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ήταν περισσότερο συμφιλιωτικός από τότε που έγινε Πρόεδρος.
Αυτή και ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Gary Cohn, θεωρούνται πρωτοπόροι για την κορυφαία δουλειά της Fed.
Να σχολιαστεί ότι, με αφορμή τις σημερινές φήμες για παραίτησή του, ο Cohn φέρεται να προσβάλλεται από τα αμφιλεγόμενα σχόλια του Αμερικανού Προέδρου για τα κατάπτιστα σχόλια στη Βιρτζίνια, το περασμένο σαββατοκύριακο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης