Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Θα λάβουμε υπόψη το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ για τη συρρίκνωση του ισολογισμού

Kashkari (Fed): Θα λάβουμε υπόψη το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ για τη συρρίκνωση του ισολογισμού
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να διαπιστωθεί πώς οι ΗΠΑ θα επιτύχουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3%
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα λάβει υπόψη την εξέλιξη των προσπαθειών της κυβέρνησης να αυξήσει το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέους, πριν αποφασίσει το πότε θα ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,2 τρισ. δολ., δήλωσε σήμερα (17/8/2017) ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari.
«Νομίζω ότι θα περίμενε κανείς να παρακολουθούμε επίσης τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους που λαμβάνουν χώρα στο Κογκρέσο», δήλωσε ο Kashkari σε εκδήλωση του Rotary Club στην Έντινα της Μινεσότα.
«Νομίζω ότι θέλουμε να κρατήσουμε τα μάτια μας ανοικτά σε αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίασή της τον Ιούλιο του 2017, που δημοσιεύθηκαν χθες (16/8), η Fed ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι θα ανακοινώσει το πότε θα αρχίσει να συρρικνώνει το χαρτοφυλάκιο ομολόγων της κατά την προσεχή συνεδρίασή της, στις 19-20 Σεπτεμβρίου 2017.
Ο Kashkari εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Trump θα προωθήσει όχι μόνο μειώσεις φόρων, αλλά και μεταρρυθμίσεις.
Ο αξιωματούχος της Fed τόνισε ακόμη ότι είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς οι ΗΠΑ θα επιτύχουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης