Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 2 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα της Βενεζουέλας – Έπεται πληρωμή ομολόγου 1,3 δισ. δολαρίων

tags :
Στα 2 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα της Βενεζουέλας – Έπεται πληρωμή ομολόγου 1,3 δισ. δολαρίων
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της λατινικής χώρας έχει να καλύψει αναγκαίες εισαγωγές σε φάρμακα και τρόφιμα
Στα μόλις 2 δισ. δολάρια διαμορφώνονται πλέον τα ταμειακά διαθέσιμα για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, σύμφωνα με έγγραφο που έχει υπό την κατοχή του το Reuters, λίγους μήνες πριν την πληρωμή ομολόγου στο τέλος του έτους, ύψους 1,3 δισ. δολαρίων.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της λατινικής χώρας έχει να καλύψει αναγκαίες εισαγωγές σε φάρμακα και τρόφιμα.
Τα στοιχεία δείχνουν το γιατί πολλοί οικονομολόγοι και αναλυτές πιστεύουν ότι η Βενεζουέλα βρίσκεται στα πρόθυρα μίας αθέτησης πληρωμής, καθώς μετά βίας διαθέτει τους πόρους για να καλύψει τις πληρωμές κρατικών ομολόγων του τρέχοντος έτους.
Βέβαια, η καταβολή των πληρωμών θα αφήσει την κυβέρνηση του Προέδρου Nicolas Maduro με ελάχιστο σκληρό νόμισμα για να εισαγάγει βασικά καταναλωτικά αγαθά, τα οποία μπορεί να τροφοδοτήσουν την έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων και να προωθήσουν τον τριπλό πληθωρισμό.
"Η οικονομική ευπάθεια της χώρας έχει επιδεινωθεί από την αδυναμία των περιουσιακών στοιχείων σε ξένο νόμισμα της κεντρικής τράπεζας", ανέφερε σε μια έρευνα η οικονομολόγος Tamara Herrera της Financial Synthesis.
Την ίδια στιγμή, η κρατική πετρελαϊκή PDVSA, για το υπόλοιπο του 2017, αντιμετωπίζει 3 δισ. δολάρια πληρωμών τόκων και κεφαλαίων.
Η PDVSA χρησιμοποιεί συνήθως τα δικά της κεφάλαια για την πληρωμή του χρέους, ενώ οι πληρωμές κρατικών ομολόγων προέρχονται συνήθως από τα ταμεία της κεντρικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης