Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μυστική συνάντηση τρομοκρατών στην Cambrils - Οι σύνδεσμοι της Αλ Κάιντα στην ισπανική πόλη

tags :
Η μυστική συνάντηση τρομοκρατών στην Cambrils - Οι σύνδεσμοι της Αλ Κάιντα στην ισπανική πόλη
Η ισπανική πόλη Cambrils έχει προηγούμενους δεσμούς με την τρομοκρατία έχοντας φιλοξενήσει μια συνάντηση μεταξύ ενός πιλότου στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και ενός στελέχους της Αλ Κάιντα
Οι ισπανικές αρχές απέτρεψαν ένα ακόμη μακελειό τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/8), αυτή τη φορά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Cambrils.
Η πόλη όμως δεν είναι άγνωστη στους κύκλους της τρομοκρατίας.
Η ισπανική πόλη Cambrils έχει προηγούμενους δεσμούς με την τρομοκρατία έχοντας φιλοξενήσει μια συνάντηση μεταξύ ενός πιλότου στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και ενός στελέχους της Αλ Κάιντα.
Είναι η δεύτερη φορά που η πόλη έχει συνδεθεί με την τρομοκρατία, αφού ο Mohammed Atta, ο οποίος οδήγησε το πρώτο αεροσκάφος στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, επισκέφθηκε τον Cambrils πριν από τα γεγονότητα του 2001.
Ξεκίνησε από τη Μαδρίτη για την παραθαλάσσια πόλη, αφού συναντήθηκε συνάδελφο Ramzi bin al-Shibh και πιστεύεται ότι πέρασε μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο εκεί.
Δεν είναι γνωστό πού πήγαν οι δύο άνδρες όταν έφυγαν από την πόλη, αλλά πιστεύεται ότι πέρασαν αρκετές μέρες μαζί σχεδιάζοντας την επίθεση της 9/11.
Η Αλ Κάιντα επέλεξε τον bin al-Shibh να είναι ένας από τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεμβρίου αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει αμερικανική βίζα.
Αντ 'αυτού, η Υεμένη βοήθησε να οργανωθούν οι επιθέσεις, να βρεθούν σχολές πτήσεων για τους αεροπειρατές στις ΗΠΑ και να οργανωθεί η χρηματοδότηση της επιχείρησης.
Ο Bin al-Shibh ανέφερε ότι συναντήθηκε με Αιγύπτιο Atta, ενώ σπούδαζαν στη Γερμανία τη δεκαετία του 1990.
Συνελήφθη στο Πακιστάν το 2002 και μεταφέρθηκε στο Κόλπο του Γκουαντάναμο, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα.
Οι αμερικανικές αρχές τον κατηγόρησαν ότι γύρισε ένα «βίντεο μαρτύρων» στην προετοιμασία του για την 11η Σεπτεμβρίου και ήταν ένας «βασικός διευκολυντής» των επιθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης